İYİ PARTİLİ İL BAŞKANI SEBATİ ATAMAN'DAN AK PARTİLİ VEKİL HÜLYA NERGİS'E ELEŞTİRİ!

    İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis'in ’Silkelenmemiz lazım. Gençlerin erken evlenmesi, erken yol alması, daha çok çocuğa sahip olması lazım.'' şeklindeki sözlerini eleştirdi. Ataman, "Şaka gibi bir açıklama" dedi

    İYİ PARTİLİ İL BAŞKANI SEBATİ ATAMAN'DAN AK PARTİLİ VEKİL HÜLYA NERGİS'E ELEŞTİRİ!
    24 Mayıs 2022 - 15:35 - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 - 15:43
    Sebati Ataman yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

    Sayın Nergis’ten yine şaka gibi açıklama…
    Akp Kayseri Milletvekili Hülya Nergis: ‘’Silkelenmemiz lazım. Gençlerin erken evlenmesi, erken yol alması, daha çok çocuğa sahip olması lazım.’’ diye bir açıklamada bulunmuş.
    Sayın Nergis; memlekette tüm sorunları çözdünüz de gençlerimizin evliliği mi kaldı?
    İktidarınız döneminde 5 milyon gencimizin KYK borçlusu olduğunu, 400 bininin evine haciz geldiğini, her 3 gencimizden birinin işsiz olduğunu, çalışan gençlerin de çoğunun açlık sınırı olan 5323 liranın altında olan asgari ücretle geçinmek zorunda kaldığını, çalışan bekar bir gencin aylık yaşam maliyetinin 6965 lira olduğunu bilmiyor musunuz?
    Henüz hayatlarının baharında olan bu gençlerimizin sırtlarına hayat pahalılığı, enflasyon ve işsizlik dertlerini yüklediğiniz yetmezmiş gibi bir de alay eder gibi ‘’Erken evlenin, çok çocuk yapın...’’ diye akıl veriyorsunuz.
    Günümüz şartlarında giderek ağırlaşan hayat pahalılığı ve enflasyon denen illetin karşısında ısrarla ezdiğiniz gençlerimizin yaşadığı sorunları görebiliyor musunuz?
    Ne gençlerimiz evlenebiliyor ne de aileleri borç ödemekten geçinmeye çalışmaktan çocuklarının mürüvvetini görebiliyor. Evlenecek gençlerimiz ve gelinlik damatlık alacak parayı bile bulamıyor. 
    1 kutu mamanın 160 lira olduğu, bir bebeğin aylık bez masrafının 450 lira olduğu, sadece son 1 yılda 4 kişilik ailenin aylık gıda harcaması tutarının tam 2 katına çıktığı bir ekonomide bırakın gençlerimizin erken evlenip çok çocuk yapmasını; gençler sayenizde aile kuramıyor, aile hayali de kuramıyor, kursalar da geleceğe umutla bakamıyor. 
    Sayın Nergis, sözlerinizdeki tek doğru kelime silkelenmek, gençler sizi ilk seçimde silkeleyecek…

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum