İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: VERGİSİZ PARA TRANSFERİ YAPILIYOR! BU İDDİALARI ARAŞTIRMAK HER BİR MİLLETVEKİLİNİN BOYNUNUN BORCU!

    İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şaibeli işlerle gündeme gelen Kızılay’ın peşini bırakmıyor.

    İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: VERGİSİZ PARA TRANSFERİ YAPILIYOR! BU İDDİALARI ARAŞTIRMAK HER BİR MİLLETVEKİLİNİN BOYNUNUN BORCU!
    25 Mayıs 2022 - 11:29
    İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: VERGİSİZ PARA TRANSFERİ YAPILIYOR! BU İDDİALARI ARAŞTIRMAK HER BİR MİLLETVEKİLİNİN BOYNUNUN BORCU! 

    -MECLİS'^TE KONUŞAN MİLLETVEKİLİ ATAŞ, BU KEZ DE MECLİS ARAŞTIRMASI ÖNERİSİNDE BULUNDU

    -KIZILAYIN YENİDEN MİLLETİMİZ NEZDİNDE GÜVEN KAZANMASINI İSTİYORUZ

    -KIZILAYA YAPILAN BAĞIŞLARIN YÜZDE 100’Ü VERGİDEN MUAF YANİ YANDAŞ VAKIFLARA VERGİSİZ PARA TRANSFERİNDE KIZILAY ARACI OLARAK KULLANILMIŞ, KISACA VERGİ KAÇIRILMIŞTIR

    -KIZILAY BÜNYESİNDE ÇOK SAYIDA ÖZEL ŞİRKET KURUP BU ŞİRKETLERE ÜST DÜZEY YÖNETİCİ ALIMLARI YAPILARAK YANDAŞLARA BALLI MAAŞLAR VERİLDİĞİ İDDİALARI NE OLDU?

    -MİLLETİMİZ  ARTIK KIZILAYA ARTIK GÜVENMEMEKTE, MAL VE PARA BAĞIŞLARI DA SÜREKLİ DÜŞMEKTEDİR

    -KIZILAY YANDAŞLARIN ATM'SİNE ÇEVRİLEREK, MUHTAÇ DURUMDAKİ VATANDAŞLARIMIZIN HAKKI GASBEDİLMİŞTİR

    -TÜM BUNLARA RAĞMEN, YÖNETİMİ AKP’LİLERLE DOLU KIZILAYA AÇILMIŞ BİR SORUŞTURMA DAHİ BULUNMAMAKTADIR

     

     

     

    İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şaibeli işlerle gündeme gelen Kızılay’ın peşini bırakmıyor. Bir süre önce soru önergesi hazırlayan Ataş, bu kez de Kızılayın hangi dernek ve vakıflara para aktardığının, kimlerin Kızılayı bir türlü banka gibi kullanıp vergisiz para transferi yaptığının, toplanan yardım paralarının nasıl kullanıldığının araştırılması amacıyla Meclis araştırması istedi. Ataş, Meclis’te Kızılay’da yaşananlarla ilgili dikkat çeken bir konuşma yaptı. Ataş, “Kızılay, AKP tarafından yandaşların ATM'sine çevrilerek, muhtaç durumdaki vatandaşlarımızın hakkı gasbedilmiştir. Bu durumu milletimiz adına araştırmak her bir milletvekilinin boynunun borcudur” diye konuştu.

     

    İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kızılay ile ilgili yaşanan gelişmelerin ve ortaya atılan iddiaların peşini bırakmıyor. Bir süre önce konuyla ilgili soru önergesi hazırlayan ve sorularına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan yanıt isteyen Ataş, bu kez de beraberindeki 19 Milletvekili ile birlikte Meclis Araştırması önerisinde bulundu.  

    MECLİS ARAŞTIRMASI ÖNERİSİNDE BULUNDU

    Türk Kızılay’ında son yıllarda gerçekleşen skandalların ve şaibeli son genel kurulun araştırılması için harekete geçen Milletvekili Dursun Ataş, Kızılayın hangi dernek ve vakıflara para aktardığının, kimlerin Kızılayı bir türlü banka gibi kullanıp vergisiz para transferi yaptığının, toplanan yardım paralarının nasıl kullanıldığının araştırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, Meclis araştırma önergesinde bulundu.

    KIZILAYIN YENİDEN MİLLETİMİZ NEZDİNDE GÜVEN KAZANMASINI İSTİYORUZ

    Meclis’te konuyla ilgili olarak parti grubu adına söz alan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Türk Kızılayı cumhuriyet öncesine dayanan tarihiyle ülkemizin en köklü kurumlarından biridir. Milletimizin göz bebeği bu kurum ne yazık ki son yıllarda derin bir yozlaşmaya doğru yol almakta, iktidar partisinin bir organı gibi hareket etmekte, yaptığı yardımlarla değil, ne yazık ki skandal iddialarla gündeme gelmektedir. Kızılayın Elâzığ depremiyle başlayan sürekli maddi yardım talebi, Ensar Vakfına yapılan bağışa aracılık etmesi, üst üste usulsüzlük iddiaları ve son genel kurulda yaşananlar Kızılayı gündemden düşmeyen ve sürekli yıpranan bir kurum hâline getirmiştir. Biz, Kızılayın daha fazla yıpranmasını değil, tam aksine mevcut durumun ve iddiaların araştırılmasını, bu iddiaların gerçekliği hâlinde ise ilgili kişilere yaptırım uygulanarak Kızılayın yeniden milletimiz nezdinde güven kazanmasını istiyoruz” diye konuştu.

    KIZILAYA YAPILAN BAĞIŞLARIN YÜZDE 100’Ü VERGİDEN MUAF YANİ YANDAŞ VAKIFLARA VERGİSİZ PARA TRANSFERİNDE KIZILAY ARACI OLARAK KULLANILMIŞ, KISACA VERGİ KAÇIRILMIŞTIR

    Kızılay’ın yandaş vakıflara vergisiz para transferinde aracı olarak kullanıldığını ve bu yolla da vergi kaçırıldığını dile getiren Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi: Özellikle Elâzığ depremi esnasında Kızılay Başkanı Twitter üzerinden para yardımı istemiş, milletimiz haklı olarak “1999 depreminden bu yana deprem vergisi ödüyoruz, bu vergiler ne oldu?” diye sormuş, Kızılay Başkanı ise attığı “tweet”ini silmiş, bu soruyu soranlara ise hemen soruşturulma başlatılmıştır. Elâzığ depreminden sonra ise Başkentgaz’ın 2017’de Kızılaya 8 milyon dolarlık bağış yaptığı ancak bağışı “çocuk istismarı” iddialarıyla gündeme gelen Ensar Vakfına transfer etmesi koşuluyla yaptığı ortaya çıkmıştır. Peki, bu neden yapıldı? Çünkü Kızılaya yapılan bağışların yüzde 100’ü vergiden muaf yani yandaş vakıflara vergisiz para transferinde Kızılay aracı olarak kullanılmış, kısaca vergi kaçırılmıştı. Bu iddia Kızılay Başkanı tarafından kabul edilmiş ancak milletin aklıyla alay eder gibi “Bu vergi kaçırmak değil, vergiden kaçınmak.” diye savunmuştu. Şimdi, sormak istiyoruz: Bu şekilde başka kimler Kızılayı bir banka gibi kullanıp vergisiz para transferi yapmıştır?

    KIZILAY BÜNYESİNDE ÇOK SAYIDA ÖZEL ŞİRKET KURUP BU ŞİRKETLERE ÜST DÜZEY YÖNETİCİ ALIMLARI YAPILARAK YANDAŞLARA BALLI MAAŞLAR VERİLDİĞİ İDDİALARI NE OLDU?

    Kızılayda skandal iddiaların ardı arkası hiç kesilmediğini dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bu konuda yaşanan olayları da hatırlatarak, Meclis gündemine taşıdı. Ataş, “Örneğin, kurban için alınan bedellerin bir kısmıyla kurban kesildiği, kalan kısmı ise yine birtakım dernek ve vakıflara gönderildiği, toplanan yardım paralarıyla lüks yalılar kiralandığı, milyonlarca liraya Kızılay yöneticileri için araç alımı yapıldığı, denetimsiz biçimde fahiş harcamalar yapıldığı, Kızılay bünyesinde çok sayıda özel şirket kurup bu şirketlere üst düzey yönetici alımları yapılarak yandaşlara ballı maaşlar verildiği, Kızılayda AKP’li yakını olmayanın işe giremediği, mevcut üst düzey çalışanların da AKP yönetimine yakın kişilerden seçildiği, ihtiyaç sahibi olup olmadığına bakılmaksızın Suriyeli derneklere yüklü yardımlar gönderildiği, son olarak da 10 milyondan fazla insanımız işsizken Kızılayda 30 bin lira maaşla Suriyeli birinin çalıştırılması gündeme gelmiştir. Tüm bunlara rağmen, yönetimi AKP’lilerle dolu Kızılaya açılmış bir soruşturma dahi bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

    MİLLETİMİZ  ARTIK KIZILAYA ARTIK GÜVENMEMEKTE, MAL VE PARA BAĞIŞLARI DA SÜREKLİ DÜŞMEKTEDİR

    Kızılayın 103’üncü, son Genel Kurulunda yaşananların da iktidarın Kızılayı getirdiği noktayı gözler önüne serdiğini vurgulayan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş,  “Toplanan paraların akıbetinin ne olduğu konusunda kamuoyuna ve kendi Genel Kuruluna tatmin edici bir bilgi sunmayan Kızılay yönetimi son Genel Kurulda yurt içi ve yurt dışı tüm varlıkların satış yetkisini almıştır. Ayrıca, zaman bahane edilerek bilanço ve raporlar dahi okunmadan yönetim ve denetim kurulları ibra edilmiştir. Kızılayın iktidara yakın vakıf ve derneklere para aktardığı ortadayken, sadece birkaç ay içinde 200’ün üzerinde mülkü satışa çıkarmışken tüm mal varlıkları için satış yetkisi alması, raporlar okutulmadan yönetimin ibra edilmesi gibi olaylar kabul edilemez bir durumdur. Tüm bu nedenlerden dolayı milletimiz Kızılaya artık güvenmemekte, mal ve para bağışları da sürekli düşmektedir. Bakınız, 2019’da 216.021 kişi olan kök hücre bağışçı adayı 2021’de 87.267’ye kadar düşmüştür. 2021’de, 2019’a göre 57.545 ünite daha az kan bağışı olmuştur” dedi.

    KIZILAY YANDAŞLARIN ATM'SİNE ÇEVRİLEREK, MUHTAÇ DURUMDAKİ VATANDAŞLARIMIZIN HAKKI GASBEDİLMİŞTİR

    Meclis’teki çarpıcı konuşmasında “Biz, milletimizin yardım amacıyla verdiği paraların da garibanın hakkı olan yardımların da takipçisiyiz” diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bu nedenle, iyilik için kurulan Kızılay gibi kurumların bile yandaşların ATM'sine çevrilerek muhtaç durumdaki vatandaşlarımızın hakkının gasbedildiği bu durumu milletimiz adına araştırmak her bir milletvekilinin boynunun borcudur” diye konuştu.

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum