• Reklam
Reklam
Reklam

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ'TAN DİKKAT ÇEKEN SADAT UYARISI: 15 TEMMUZ'DAN HİÇ Mİ DERS ALMADINIZ?

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, SADAT konusunda AKP’yi uyardı.

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ'TAN DİKKAT ÇEKEN SADAT UYARISI: 15 TEMMUZ'DAN HİÇ Mİ DERS ALMADINIZ?
19 Mayıs 2022 - 11:31
İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ’TAN DİKKAT ÇEKEN SADAT UYARISI: 15 TEMMUZ’DAN HİÇ Mİ DERS ALMADINIZ?

-AKP TIPKI ZAMANINDA FETÖ'DE OLDUĞU GİBİ SADAT'I MASUM BİR KURULUŞ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞMAKTADIR

-SADAT ADI ALTINDA BİR PARAMİLİTER YAPILANMA HEVESİNDEN DERHÂL VAZGEÇİN

-SADAT İKTİDARIN GÜCÜNÜ KULLANARAK KANUN DIŞI YAPILANMAKTADIR!

-BU YAPILANMAYA ‘DUR!’ DENİLMELİ

-AKP, FETÖ’DEN HİÇBİR DERS ALMAMIŞ GİBİ, ŞİMDİ DE SADAT GİBİ OLUŞUMLARA DEVLETİN KAYNAKLARINI SEFERBER ETMİŞTİR

-KAMU KAYNAKLARINI KULLANARAK SADAT ADI ALTINDA BİR PARAMİLİTER YAPILANMA HEVESİNDEN DERHÂL VAZGEÇİN

 

 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, SADAT konusunda AKP’yi uyardı. “AKP tıpkı zamanında FETÖ'de olduğu gibi SADAT'ı masum bir kuruluş gibi göstermeye çalışmaktadır” diyen Ataş, “Kamu kaynaklarını kullanarak SADAT adı altında bir paramiliter yapılanma hevesinden derhâl vazgeçin. Biz, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini paramiliter kuruluşlara asla teslim etmeyiz”  şeklinde konuştu. Milletvekili Ataş, “AKP iktidarı, devletin kurumlarını ve kaynaklarını FETÖ’ye pay etmesi sonucu başımıza bombaların yağdığı 15 Temmuzu yaşadık. AKP, bundan hiçbir ders almamış gibi, şimdi de SADAT gibi oluşumlara devletin kaynaklarını seferber etmiştir” ifadeleriyle de dikkat çekti.

 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM)  SADAT ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı ve AKP iktidarını uyardı. FETÖ hatırlatması yapan Milletvekili Ataş, “AKP, Türk milletine çok ağır bedeller ödetmiştir, hâlen de bu eylemleriyle milletimize bedel ödetme hevesindedir. Bundan önce defalarca yaptığımız gibi, bir kez daha iktidar partisini uyarıyoruz. Kamu kaynaklarını kullanarak SADAT adı altında bir paramiliter yapılanma hevesinden derhâl vazgeçin” dedi.

SADAT İKTİDARIN GÜCÜNÜ KULLANARAK KANUN DIŞI YAPILANMAKTADIR. BU YAPILANMAYA ‘DUR!’ DENİLMELİ

“SADAT'ın Türk demokrasisine ve kamu güvenliğine oluşturduğu tehdit, ilk olarak 2018 yılında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tarafından ifade edilmiştir” diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Sayın Genel Başkanımızın işaret ettiği SADAT'ın faaliyetlerinin araştırılması hâlen göz ardı edilmektedir. AKP ise tıpkı zamanında FETÖ'de olduğu gibi SADAT'ı masum bir kuruluş gibi göstermeye çalışmaktadır. İYİ Parti olarak SADAT hakkında görüşlerimiz açık ve nettir. Türkiye’de hiçbir kuruluş “dernek” adı altında gayrinizami harp, suikast ve sabotaj gibi konularda kişileri ve grupları eğitemez. SADAT kamu kaynaklarını ve iktidarın gücünü kullanarak kanun dışı yapılanmaktadır. Bu yapılanmaya ‘Dur!’ denilmeli, Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmemelidir” diye konuştu.

AKP, FETÖ’DEN HİÇBİR DERS ALMAMIŞ GİBİ, ŞİMDİ DE SADAT GİBİ OLUŞUMLARA DEVLETİN KAYNAKLARINI SEFERBER ETMİŞTİR

SADAT’ın “ASRİKA” adı altında paralel devlet hayali olduğunu ve bu yapının bizzat AKP iktidarı vasıtasıyla kamu kaynakları tarafından desteklendiğine dikkat çeken Milletvekili Dursun Ataş, “AKP, FETÖ’den hiçbir ders almamış gibi, şimdi de SADAT gibi oluşumlara devletin kaynaklarını seferber etmiştir” dedi. Milletvekili Ataş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: SADAT'ın düşünce kuruluşu olan ASAM'ın hazırladığı 81 maddelik anayasa taslağı da bu örgütün kuruluş amacının bir delilidir. SADAT tarafından açıklanan konfederasyon anayasası taslağı incelendiğinde Türkiye’nin egemenliğine açıkça kastettiği görülmektedir. Söz konusu anayasa taslağı bir devletin yasama, yürütme ve yargı erklerinin işleyişinden, siyasi partilerinin tabi olduğu kanunlara, kişi hak ve hürriyetlerinden din ve vicdan hürriyetine kadar devletin siyasi ve sosyal hayatın her aşamasını düzenlediği âdeta paralel bir devlet tasavvuru üzerine inşa edilmiştir. “ASRİKA” adı altındaki bu paralel devlet hayali bizzat AKP iktidarı vasıtasıyla kamu kaynakları tarafından desteklenmektedir. Bu girişim doğrudan Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal düzenini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Anayasal düzeni ortadan kaldırmayı amaçlamak ve çalışmak Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak düzenlenmiştir. Bu suçu işleyenlere gereği derhâl yapılmalıdır. Bakınız, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının devletin kurumlarını ve kaynaklarını FETÖ’ye pay etmesi sonucu başımıza bombaların yağdığı 15 Temmuzu yaşadık. AKP, bundan hiçbir ders almamış gibi, şimdi de SADAT gibi oluşumlara devletin kaynaklarını seferber etmiştir.

KAMU KAYNAKLARINI KULLANARAK SADAT ADI ALTINDA BİR PARAMİLİTER YAPILANMA HEVESİNDEN DERHÂL VAZGEÇİN

AKP’nin, Türk milletine çok ağır bedeller ödettiğini ve hâlen de bu eylemleriyle millete bedel ödetmeye devam ettiğini vurgulayan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Maalesef, Türkiye’de son yirmi yıldır tekerrür eden aslında tarih değildir; tekerrür eden, Adalet ve Kalkınma Partisinin kendisini tekrarlayan hatalarıdır. AKP, Türk milletine çok ağır bedeller ödetmiştir, hâlen de bu eylemleriyle milletimize bedel ödetme hevesindedir. Bundan önce defalarca yaptığımız gibi, bir kez daha iktidar partisini uyarıyoruz. Kamu kaynaklarını kullanarak SADAT adı altında bir paramiliter yapılanma hevesinden derhâl vazgeçin. Biz, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini paramiliter kuruluşlara asla teslim etmeyiz. Şunu bilin ki: Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye’nin ulus devlet kimliğine, anayasal düzenine ve Türk millî kimliğine karşı her kalkışma mutlak surette bozguna uğrayacaktır” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum