• Reklam
Reklam
Reklam

İYİ PARTİ İL BAŞKANINDAN CEVAP

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman'dan Gazeteci Yavuz Donat'ın Kayseri gezisi sırasında yaşadıklarını anlattığı köşe yazısı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Ataman'ın açıklaması şöyle:.

İYİ PARTİ İL BAŞKANINDAN CEVAP
25 Kasım 2022 - 09:06
İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman'dan Gazeteci Yavuz Donat'ın Kayseri gezisi sırasında yaşadıklarını anlattığı köşe yazısı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Ataman'ın açıklaması şöyle:.

Sayın Yavuz Donat geçtiğimiz günlerde şehrimizi ziyaret etmiş ve yazısına ‘’Gezdik…Gördük…Dinledik…Nabız tuttuk…Anket yaptık.’’ şeklinde başlamış.
Yılların gazetecisi Sayın Donat’ın şehrimizi ziyaretinde muhalefet partilerinin İl Başkanlarını da ziyaret etmesini, bizlerin de bu şehrin insanları ve siyasetçileri olarak fikirlerini almasını isterdik ama maalesef Sayın Yavuz Donat’ın Akp’nin misafiri olarak şehrimize geldiği anlaşılıyor.
Sayın Donat organize sanayi ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuş. Bizleri ziyaret etselerdi çevresindeki tüm illerin teşvik aldığını ancak Kayseri sanayicisinin teşvikten yararlanamadığını söylerdik. Sanayicinin lojistik anlamda zorlandığını, Kayseri’nin otoyolunun olmadığını, organize sanayinin ve serbest bölgenin mevcut demiryoluna mesafesinin 900 metre olmasına rağmen bağlantısının bulunmadığını, en yakın liman olan Mersin’e bile demiryoluyla ulaşımlarının olmadığını anlatırdık.
6000 yıllık bir ticaret şehri olan Kayseri’de birçok sanayicinin şehrimizi terk ederek, sanayiciye teşvik veren Bor ve Düzce organize sanayilerine gitmek istediklerini;
düne kadar Kayseri’den sanayi bakımından geride olan şehirlerin bile şehrimizi geçtiğini;
hızlı tren ile ilgili 20’nin üzerinde müjde verilmesine rağmen Ankara-Sivas hızlı tren hattına kılçıkla bağlanacağını ve bu projenin de bitiş tarihinin muallak olduğunu;
20 yıllık Akp iktidarı süresince çok sayıda Milletvekili, Bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı çıkarmış ve 28 yıldır aynı zihniyetin Belediye Başkanlıklarını yaptığı bu şehrin adeta cezalandırılmış bir şehir olduğunu kendisine anlatırdık. 
Sayın Donat yazısında Kayseri’de yurt sorunu olmadığını da yazmış…
Kayseri’de yükseköğrenim gören öğrencisi sayısı 80 bin civarındayken, şehrimizde bulunan 10 devlet yurdunun toplam kapasitesi 8879’dur. ( Kaynak Kayseri Valiliği) 
Yani Sayın Donat; yurt sorunu olmadığını söylediğiniz Kayseri’de öğrencilerin sadece %10’unun devlet yurtlarında yer bulabildiği, yer bulamayan diğer öğrencilerimizin ortalama 2500-3000 liradan başlayan kiralık dairelere yöneldiğini;maddi durumu olmayan çocuklarımızın ise maalesef cemaat yurtlarında barınmak zorunda oldukları gerçeğini sizinle paylaşırdık.
Sayın Özhaseki’nin ‘’Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz.’’sözlerine karşılık‘’ İsraf günah, hele de ekmek israfı…’’ sözünü paylaşmışsınız.
Eğer bizleri ziyaret etseydiniz kent ekmek büfelerinin önündeki metrelerce uzayan kuyrukları, hatta bu kuyrukların görünmemesi adına büfelerin gözden ırak yerlere nasıl taşındığını sizlere yerinde gösterirdik.
Mahallelerinde Suriyeliler yüzünden rahatsız olan ailelerle sohbet ettirir, bu şehirde 100bin civarında sığınmacının yaratmış olduğu sorunlardan size örnekler sunardık.
Felahiye ilçesinde kasabın olmadığından, koca ilçede bir pazarın kurulmadığından, merkez ilçelerin dışındaki ilçelerde yatırım olmaması, iş sahasının bulunmaması nedeniyle son 20 yılda nüfuslarının %20’si ile %50’si kadar göç verdiğini anlatırdık.
Sayın Donat, yapımı devam eden millet bahçesinden bahsediyorsunuz…
Ülkemizin ekonomik olarak zor günler geçirdiği, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 24.085 lira olduğu, açlık sınırının asgari ücretin 1925 lira üzerinde olduğu, bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyetinin 9705 liraya ulaştığı, hayat pahalılığının ve enflasyonun bir kasırga gibi aile bütçesini yakıp yıktığı bir dönemde bahsettiğiniz millet bahçesine sadece 2 yılda 230 milyon liranın harcandığı ve bu proje içerisinde 1 milyar liraya yaklaşacak bir caminin de yapılmasını Sayın Özhaseki’nin yazınızda bahsettiğiniz israf günah sözleriyle nasıl bağdaşacağını da size hatırlatmak isterim. Elbette ki bu tür sosyal donatılara ve ibadethanelere karşı değiliz ama Kayseri’nin öncelikle çözülmesi gereken problemleri için bu kaynakların aktarılması daha doğru olmaz mıydı? 
Yine yazınızda borç almayan belediye demişsiniz…
Kayseri Büyükşehir Belediyesinin 2010-2020 yılları arasını kapsayan sayıştay raporlarında ödediği toplam faizin 496 milyon 807bin 492 lira olduğunu, 2021 faiz ödemesinin 66 milyon 500 bin lira olduğunu, Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılı sonu itibariyle 1 milyar 100 milyon lira borcunun bulunduğunu size anlatırdık.
Ayrıca Büyükşehir Belediyesinin 2022 yılı bütçesi 1 milyar 800 milyon lira olarak belirlenmişken; 8 Ağustos 2022 tarihinde 1 milyar 500 milyon lira ek bütçenin mecliste onaylandığını, bir önceki Belediye Başkanı Sayın Özhaseki’nin halefi Sayın Çelik’in: ‘’Sayın Özhaseki 70 milyon lira borç bırakarak ayrıldı.Arkadaşın ütüsü bozulmasın diye açıklamadık.’’ Dediğini de size hatırlatırdık.
Sayın Donat bizi ziyaret etseydiniz bırakın borçsuz belediyeyi, bütçesini bile doğru dürüst belirleyemeyen ve neredeyse bütçesi kadar ek bütçe talep eden bir belediye olduğunu söylerdik.
Bir dahaki gezinizde bizleri de ziyaret etmeniz dileğiyle…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum