• Reklam

İMRAN ENGÜR: YOGA MUTLULUĞU ARTIRIYOR..

Yoga Eğitmeni, ve aynı zamanda Yaşam Koçu İmran Engür yoganın insanlarda mutluluk hormonlarını artırdığını bunun da bilimsel olarak kanıtlandığını söyledi.

İMRAN ENGÜR: YOGA MUTLULUĞU ARTIRIYOR..
21 Haziran 2021 - 13:06 - Güncelleme: 21 Haziran 2021 - 13:18
Yoga Eğitmeni, ve aynı zamanda Yaşam Koçu  İmran Engür yoganın insanlarda mutluluk hormonlarını artırdığını bunun da bilimsel olarak kanıtlandığını söyledi. 

İmran Engür, spor aktivesinin genel anlamda stres ve depresyonla mücadelenin en önemli metotlardan bir tanesi olduğunu kaydetti. Engür, yoga yaparak enerjinin dışa atıldığını ve vücudun yeniden enerji toplayarak sürekli bir şekilde vücudu zinde tuttuğunu söyledi.



Yoga Eğitmeni İmran Engür, yoganın insanları daha çok mutlu ettiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Hhareketsiz kalan vücut düşünülenin aksine çok daha fazla yorulur, özellikle zihinsel yorgunluk zirve yapar ve stresten kaynaklanan depresyon meydana gelir. Bu yüzden vücut enerjiyi sürekli doldur boşalt yapmalıdır. İşte bu noktada önemli rol oynar.

Yoga'nın kan dolaşımını hızlandırdığını da kaydeden Engür, yoganın kan dolaşımının bütün vücutta sağlıklı şekilde gerçekleşmesini sağladığını söyledi. Ergür, yoganın   ayaklara kadar düzenli olarak kan dolaşımı sağladığını bunun  diğer bir avantajının ise da kan akışı aracılığıyla oksijenin bütün organlara  ulaşmasını yardımcı olduğunu söyledi. İmran Engür, " oganın kan dolaşımını arttırması kan pıhtılaşmasına da engel olmaktadır." dedi. 

Haber: Mustafa Duran
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum