Hollanda'da 4 dil bilen Türk İmam, 160'dan fazla kişinin Müslüman olmasına vesile oldu

    Hollanda'nın Bergen op Zoom kentinde Ulu Camii Din Görevlisi Bünyamin Yıldız 160 dan fazla insanın müslüman olmasına vesile oldu

    Hollanda'da 4 dil bilen Türk İmam, 160'dan fazla kişinin Müslüman olmasına vesile oldu
    07 Mart 2022 - 12:28
    Uluslararası ilahiyat projesinin ilk mezunlarından olan ve HDV Bergen op Zoom Ulu camii'nin 4 dil bilen din görevlisi Bünyamin Yıldız başarıları ile Hollanda’da dikkat çekiyor. Yıldız, genç ve yaşlı cemaat arasında seviliyor ve saygı görüyor.

    2013 yılından bu güne kadar 160 dan fazla insan Müslüman dinini tercih etti, bu olayda HDV Bergen op Zoom Ulu camii Din görevlisi Bünyamin Yıldız'ın büyük katkısı var, neden ve nasıl müslüman oldular işte size Bünyamin Yıldız ile Hollanda’da 25 yıldır yayınlanan Platform Dergisi’nin yaptığı röportajı sunuyoruz. (www.platformdergisi.com)

    Rotterdam'da görev yaptığım süre zarfında yaklaşık 130 kişi, Bergen op zoom’da ise yaklaşık 30 kişi Müslüman oldu.

    Müslüman olmak isteyen kişi kendisi mi sizi buluyor

    yoksa birileri aracılığıyla mı size intikal ediyor?

    Müslüman olmak isteyen ve bize gelenleri birkaç kategoriye ayırabiliriz:
    1- Evlilik yolu ile Müslüman olanlar,

    2- Arkadaşlarından ve çevresinden etkilenenler.

     Bu kardeşlerimiz çevresinden etkileniyor ve araştırmaya başlıyor. Veya bizim yanımıza geliyor. Biz yardımcı oluyoruz. Böylelikle Müslüman oluyorlar.
     3-Kendileri mi araştırıyor?

     Okudukları veya gördükleri bir husustan etkilenerek araştırmaya başlayan ve nihayetinde İslam'ı seçen kardeşlerimiz. 
    4- Bizzat bizim kendi ilgilendiklerimiz,

     Camilerimize gelen ve anlattıklarımızdan etkilenenler. Veya farklı ortamlarda tanışıp islam ile ilgili merak duyup iletişimde kaldığımız ve devamında Müslüman olanlar.

    Oran olarak baktığımızda, Rotterdam'da görev yaptığım süre zarfında yaklaşık 130 kişi, Bergen op zoom’da ise yaklaşık 30 kişi Müslüman oldu. Evlilik yolu ile Müslüman olanlar Rotterdam’da 40% iken Bergen op Zoom’da 5% diyebilirim. Kendileri araştırarak Müslüman olanlar Rotterdam ile Bergen op zoom da aynı. Bizzat benim ilgilendiğim ve Müslüman olanların oranı Rotterdam’da 15% iken Bergen op Zoom’ da 75% diyebilirim.

    Müslüman olan kişiler hangi ülkenin insanlarından oluşuyor?

    Her ülkeden oluştuğunu söyleyebilirim. Hollandalı, Polonyalı, Alman, Fransız, İngiliz, Brezilyalı, Çin, Rus, italyan ve Afrika ülkelerinden.. Birçok ülke oldu elhamdülillah.
    Herşeye bedel böyle bir anıya şahit olmak.

    Müslümanlığı kabul edenlerde nasıl bir duygu oluşuyor?

    Çok güzel bir anı, çok mutlu oluyorlar.. Sevinçten ağlayanlar, yanında şahitler ile gelip onlar ile sarılanlar.. Herşeye bedel böyle bir anıya şahit olmak.

    Hollanda'da yaşayan bizlere düşen en önemli görevlerden biri güzel dinimizi güzel bir şekilde yaşamak. İnsanlara bir şey anlatmadan önce hal dili ile örnek olmalıyız diye düşünüyorum. Bu da Kur’an ve Sevgili peygamberimizin yolundan giderek ancak mümkün. Hayatın her safhasına biz güzel dinimizi yerleştirmemiz gerekiyor. Bunu yapınca komşularımız, iş arkadaşlarımız ve diğer insanlarla olan iletişimimiz değişecektir diye düşünüyorum.

    Kaynak: Platform Dergisi / www.platformdergisi.com

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum