GENÇ SİYASETÇİ SAHADA: HASAN MERT ÇAKMAK BU SEFERDE ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

    Genç siyasetçi Hasan Mert Çakmak saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor İyi Partili Hasan Mert Çakmak bu sefer de çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıdı. Çakmak, çiftçilerin ürünlerinin enflasyon canavarına teslim olduğunu söyledi.

    GENÇ SİYASETÇİ SAHADA: HASAN MERT ÇAKMAK BU SEFERDE ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ
    27 Mayıs 2022 - 12:14 - Güncelleme: 27 Mayıs 2022 - 12:25
    İYİ Partili genç divan üyesi olan Çakmak  yaşanan sorunları gündeme taşımaya  devam ediyor  Çakmak:  çiftçilerimiz her zaman en önemli yerdedir çiftçi olmassa üretim olmaz yaşam zayiflar gıda olmaz bu yüzden hangi iktidar olursa olsun ilk işi çiftçiyi refaha ulaştırmak ekip biçmeyi kolaylaştirmak  yönünde çalışmalar yapmalıdır ama günümüzün iktidarı, Ekip biçmeyi o kadar zorlaştırıyorki çiftçi toprağını terk ediyor" dedi.

    Çiftçinin   geçen sene 7 tl olarak Aldığı mazot   bu yıl olmuş 20 tl

    Çakmak özellikle mazot fiyatlarının da çiftçinin belini büktüğünü söyledi. Çakmak, "Çiftçinin   geçen sene 7 tl olarak Aldığı mazot   bu yıl olmuş 20 tl çiftçi nasıl alsın  ektiği para etmiyor  tarlada kalıyor  çiftçi gübre ilaç atamıyor çünki geçen sene aldığı fiyat bu sene %300 zamlanmış.  Çiftçi diyorki ekmemek daha kârlı hâle geldi iktidar herşeyi ithal alma politikasiyla yerli çiftçimizi öldürdü çiftçi ne yapacağını şaşirmış durumda ve bu durum git gide kötüye doğru ilerliyor çiftci çok iyi desteklenmeli finanse edilmeliki gıda'da ucuzlasın biz Anadolu insanı  için en önemli ham maddelerden birisi Un dur  üretim zayıfladığı için  Un fiyatlarıda artıyor bir çok gıdayı etkiliyor çiftçi sattığı buğdayı ekerken geri alamıyor  kısacası çiftcinin  umutlarını don vurdu  çiftcimiz başımızın tacıdır her zaman sesi olmaya  yanlarında ve yarınlarında olmaya  devam edeceğiz." dedi. 


    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum