Gelecek Partisi'nde 6'lı Masaya Ev Sahipliği Heyecanı

    6 Muhalefet Partisinin ortak girişimiyle dördüncüsü düzenlenmekte olan yuvarlak masa toplantılarının Mayıs ayı oturumuna Gelecek Partisi ev sahipliği yapacak.

    Gelecek Partisi'nde 6'lı Masaya Ev Sahipliği Heyecanı
    27 Mayıs 2022 - 11:26

    29 Mayıs Pazar akşamı düzenlenecek programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti GB Meral Akşener, Saadet Partisi GB Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi  GB Ali Babacan ve Demokrat Parti GB Gültekin Uysal ve ev sahibi olarak Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu katılacak. 
    Bilindiği üzere mezkur 6 partinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarıyla start verdiği toplantılar daha sonra Genel Başkanlar ölçeğinde ve her ay bir genel başkanın ev sahipliğiyle düzenlenen ‘’yuvarlak masa’’ toplantılarına dönüşmüştü. Geçtiğimiz ay Demokrat Parti ev sahipliğinde yapılan toplantıda seçim güvenliği başta olmak üzere seçimlere kadar faaliyet gösterecek  3 çalışma grubu-komisyon- oluşturulmasına karar verilmişti.
    Siyasi İşler Komisyonun eş güdümüyle çalışmalarına yön verecek bu komisyonlar güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişe ilişkin yasal ve anayasal değişiklik için çalışma yapacaklar ve ilk etapta belirlenen “Siyasi Ahlak Yasası", "Ekonomik ve Sosyal Konsey’e işlerlik kazandırılması", "Merkez Bankası’nın bağımsızlığı”, “uzun vadeli strateji ve planlamadan sorumlu kurumsal yapının oluşturulması için yasal hazırlık görevini üstlenmişlerdi.
    Yine daha önceki toplantıda oluşturulması kararlaştırılan ve 6 partinin seçim işleri ve bilişimden sorumlu yöneticilerinin yer aldığı  Seçim Güvenliği Komisyonunun çalışmalarının da Gelecek Partisinin ev sahipliğindeki bu toplantıda ele alınması bekleniyor.
    Gelecek Partisi kaynaklarından aldığımız bilgilere göre ise toplantının mükemmel geçmesi için partide hummalı ve heyecanlı bir çalışmanın yürütülmekte olduğu şeklinde.



     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum