Geleceği kodlayan İzmirli gençler Sun Tekstil'in yetenek projesi ile dijitalleşiyor

    Dijitalleşme uygulamaları sayesinde sürdürülebilir tasarım ve üretim süreçlerinin verimlilik katsayısını artıracak çalışmalara destek veren Sun Tekstil, Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) ve SAP ile ortak yürüteceği ‘SAP ile DijitalleşiyorSUN’ yetenek projesiyle geleceği kodlamaya hevesli gençlerin eğitim almasını sağlayacak.

    Geleceği kodlayan İzmirli gençler Sun Tekstil'in yetenek projesi ile dijitalleşiyor
    23 Ocak 2023 - 13:04

    Sun Tekstil, üretim metodu olarak daha iyi seçenekleri kullanabilmek için yenilikçi buluşlar geliştirmeye ve sürdürülebilir teknolojilere yatırım yapmaya devam ediyor. Sun Tekstil, Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) ve SAP ile birlikte yürüteceği yeni yetenek projesi ‘SAP ile DijitalleşiyorSUN!’ detaylarını paylaştı. Başvurular 16 Ocak - 13 Şubat 2023 tarihleri arasında, eğitim ise; 06 Mart- 06 Nisan 2023 tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek. Program kapsamında adaylar 1 ay boyunca toplam 129 saat eğitim alacak. 
    Kontenjanı 15 kişi ile sınırlı olan ‘SAP ile DijitalleşiyorSUN!’ projesi için İzmir'deki üniversitelerin tercihen Bilgisayar, Yazılım, Endüstri, Matematik, İstatistik ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinden veri analizine önem veren, geleceği kodlamaya hevesli gençler aranıyor. Başvurunun ardından yapılacak mülakatları başarıyla geçen katılımcılar, Sun Tekstil ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) ortaklığıyla düzenlenecek soft skill eğitimler ile SAP tarafından verilecek teknik eğitimleri alma ayrıcalığına erişecek. Tüm eğitimleri tamamlayan katılımcılar ise; SAP'de modül sorumlusu ve yazılımcı yetkinliği kazanırken, programda başarı gösteren öğrenciler, şirketlerin Bilgi İşlem, Yazılım Geliştirme ve ERP Proje Departmanlarında çalışabilecek. 
    Yeni mezun, mezun olacağı kesinleşmiş 4. sınıf lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik olan programa katılmak isteyen öğrenciler başvurularını https://www.wtechplatform.com/ adresinden yapabilecek. 
    Başvuru Tarihi: 16 Ocak- 13 Şubat 2023 Program Tarihi: 06 Mart- 06 Nisan 2023 
    Sun Tekstil A.Ş. Hakkında:
     Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde 312’nci sırada yer alan Sun Tekstil, kurulduğu 1987 yılından bu yana hazır giyim perakende sektöründe faaliyet gösteren global markaların çözüm ortağı olarak kadın giyim koleksiyonları tasarlıyor, üretiyor, tedarik ve satışını gerçekleştiriyor. İzmir ve Manisa’daki iki üretim tesisi ve konfeksiyon tedarikçileri aracılığıyla ayda 3 milyon adeti aşan ürüne imza atıyor, 1500 yeni tasarım geliştiriyor ve üretiminin yüzde 90’dan fazlasını ihraç ediyor. Hizmet sunduğu markaların global ağıyla birlikte ürünleri 100’e yakın ülkede tüketicilerle buluşan Sun Tekstil’in kumaş üreten Ekoten Tekstil unvanıyla İzmir’de ve Sun Textile LTD UK unvanıyla İngiltere’de kurulmuş iki bağlı ortaklığı bulunuyor. Sun Tekstil 20 Mayıs 2022’de Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlamıştır. 
      
    Teknolojide Kadın Derneği (WTECH) Hakkında:
    Teknolojide Kadın Derneği kuruluş çalışmalarına 360+ Media Interactive Technologies Ajans Başkanı Zehra Öney’in liderliğinde 2017 yılında başlandı. 2017-2019 yılları arasında teknoloji alanında ihtiyaç duyulacak insan kaynağının yetiştirilmesi hedefiyle araştırmalar ve ön çalışmalar tamamlandı ve Teknolojide Kadın Derneği 31 Ocak 2019 tarihinde Zehra Öney’in Kurucu Başkanlığı’nda 75 kurucu kurum ve birey ile kuruldu. Kısa bir zaman diliminde 160’a aşkın üye sayısına ulaşan dernek, 3 Mayıs 2019 tarihinde ilk genel kurulunu, 28 Haziran 2022 tarihinde 2. Olağan Genel Kurulu’nu yaparak yönetim organlarını belirledi ve faaliyetlerine devam etmektedir. Teknolojide Kadın Derneği’nin ana amacı; bireylerin kendi potansiyellerini keşfetmelerini sağlamak, nitelikli, uzman, üretken ve özgüveni yüksek teknolojide uzman insanları yetiştirip, iş dünyasına kazandırmak. Teknolojide insan çeşitliliğini sağlamak için sayıca az olan ve kariyer yapma noktasında motivasyonu düşük kadınların uzmanlaştırılıp, güçlendirilerek bu alanda yer almalarını sağlamak hedefindedir. 
     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum