GAZZE'YE İNSANLIK DIŞI SALDIRI

    İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı hava ve kara harekatı kapsamında son dakika haberleri ard arda gelmeye devam ediyor! İsrail hava saldırıları ve topçu atışları ile birçok sivili hedef alırken, birçok bina hasar gördü. Gazze genelinde ise elektrikler kesildi. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne devam eden saldırıları sonucunda hayatını kaybede

    GAZZE'YE İNSANLIK DIŞI SALDIRI
    15 Mayıs 2021 - 12:37
    nlerin sayısının 136'ya, yaralananların sayısının ise bine yükseldiği bildirildi.
    İsrail ordusu, Gazze'ye hava ve kara operasyonu başlattı - Tıkla İzle
    Neler olmuştu?
    İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik şiddeti, İsrail Yüksek Mahkemesinin Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan bazı Filistinli aileleri evlerinden zorla çıkarılarak başka bir yere yerleştirilmesi kararını almasıyla yeniden tırmanışa geçti. Şeyh Cerrah Mahallesi'nde evlerini terk etmek istemeyen Filistinlilerin direnişi devam ederken, İsrail polisi 7 Mayıs akşamı teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa'daki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle saldırdı. İsrail güçlerinin ibadet eden Filistinlilere müdahalesi ile bölgede tansiyon giderek arttı. 10 Mayıs'ta Gazze Şeridi'ne hava saldırıları başlatan İsrail ordusu, 13 Mayıs gecesi karadan da saldırı başlatarak şiddetin dozunu arttırdı.

    Can kaybı 136'ya yükseldi

    İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonucu can kaybı sayısı 136'ya, yaralı sayısı bine yükseldi.

    İşgalci İsrail güçleri, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sivil ayrımı yapmaksızın aralıksız bir şekilde sürdürüyor. İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin batısındaki El-Şati Mülteci Kampında Ebu Hatab ailesine ait evi bombaladı. Acımasız saldırı sonucu 10 sivil hayatını kaybetti. Gazze Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Yousef Abu Al-Reesh, aileden sağ kalan tek kişinin 2 aylık bebek olduğunu belirtti.
    Saldırının ardından enkaz altında kalanların kurtarılması için başlatılan arama çalışmaları sürüyor.
    Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne devam eden saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 136'ya, yaralananların sayısının ise bine yükseldiği bildirildi.

    İşgalci İsrail güçlerinin, Filistinlilere yönelik saldırıları Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde de devam ediyor. İsrail savaş uçakları, Gazze'nin kuzeyine yaklaşık 30 saldırı gerçekleştirdi. Sivillerin evlerinin ve bir caminin hedef alındığı saldırılarda can kaybı ve yaralılar olduğu öğrenildi. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan can kaybı ya da yaralı sayısına ilişkin herhangi bir açıklamada gelmezken, saldırı sonucu bölgenin genelinde elektrikler kesildi.

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum