• Reklam
Reklam
Reklam

Feridun Öztaş: Tarladaki sorun markette çözülemez

Açıklanan Kasım ayı enflasyon rakamları üzerine Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Sekreteri Ferudun Öztaş değerlendirmelerde bulundu.

Feridun Öztaş: Tarladaki sorun markette çözülemez
05 Aralık 2022 - 13:19
Son dönemlerde eleştirilerin hedefi haline gelen marketlere de değinen Öztaş tarladaki sorun markette çözülemez dedi.
TÜİK'e göre tüketici fiyatları kasım ayında yüzde 2,88 artarken yıllık Enflasyonu yüzde 84,39  olarak açıklamasına karşın, TÜİK kasım ayı fiyat açıklamasında ; Tereyağı yüzde 17,58, Taze süt  yüzde 15,71, Peynir yüzde 15,05, Alkolsüz içecekler ve konsantre içecekler yüzde 14,02, Sebze yüzde 13,26, Pirinç yüzde 10,87, Patates ve bazı yumru bitkiler yüzde 8,28,  Kuru sebze yüzde 8,24, Makarna çeşitleri yüzde 7,80, Taze meyveler yüzde 5,61 artış gösterdi.
Görüldüğü üzere gıda fiyatlarındaki artış durmadan devam ediyor. ÜFE oranlarına bakıldığı zaman bu fiyat artışlarının hız kesmeden devam edileceği anlaşılıyor. 
Gıda fiyatlarındaki artışın bu denli yüksek olacağı çok önceden belliydi. Artan girdi maliyetleri ve uygulanan yanlış politikalar vatandaşın sütüne , yağına , peynirine , zeytinine dokundu.
Dilimle karpuz döneminden sonra artık dilimle peynir , tane ile zeytin satışları başladı. 
Bu denli yüksek gıda fiyatlarının sonucu olarak ilerde vatandaşlarda beslenme sorununun olacağı aşikardır. Yetişen nesiller ilerde farklı sağlık problemleri ile karşılaşabilir.
Daha önce defalarca tarım ve gıda sektöründeki sorunları hem partimizin ilgili organları  hem de sektör temsilcileri anlatmıştı. Sorunların bu kadar dile getirilmesine rağmen sorunu çözmek için çaba sarfetmesi gerekenler cambaza bak deyip dikkatleri markete çevirmiş , onları âdeta suç şebekesi ilan etmiştir. Oysa ki fiyat artışlarında marketlerin kabahati bulunsa da asıl sorumlu cambaza bak diyenlerdir.
Tarladaki sorunu çözmeyen , girdi maliyetlerini düşürmeyen , nakliye ve depolamaya çözümler üretmeyen iktidar hem suçlu hem güçlü misali suçu birilerine yıkma arayışına girmiştir.
Yeniden Refah Partisi olarak 81 ile Refah projesi kapsamında hem enflasyonu düşüreceğiz hem de şehirleri kalkındıracağız. Bununla ilgili çözüm önerilerimiz ve projelerimiz hazırdır. Yeter ki bu millet yetkiyi bize versin. Ülkemize Refah Yeniden Refah ile gelecektir. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum