FATİH MEHMET AKKAŞ: TARIMSAL SULAMADA GES KULLANIMI BÜYÜK AVANTAJ SAĞLIYOR!

    Makine Mühendisi ve ELMA Mühendislik Yönetim Kuruluru Başkanı Fatih Mehmet Akkaş GES yönetmeliğindeki değişikliğin önemli avantajlar sağladığını söyledi. Akkaş, yeni yönetmelikle Tarımsal Sulama Tüketicileri Öz Tüketimleri için Araziye 5.1.c Kapsamında GES Kurabileceklerini ve bu durumun büyük avantaj sağladığını kaydetti. 

    FATİH MEHMET AKKAŞ: TARIMSAL SULAMADA GES KULLANIMI BÜYÜK AVANTAJ SAĞLIYOR!
    23 Ağustos 2022 - 16:41 - Güncelleme: 23 Ağustos 2022 - 16:55
    Makine Mühendisi ve ELMA Mühendislik Yönetim Kuruluru Başkanı Fatih Mehmet Akkaş GES yönetmeliğindeki değişikliğin önemli avantajlar sağladığını söyledi. Akkaş, yeni yönetmelikle Tarımsal Sulama Tüketicileri Öz Tüketimleri için Araziye 5.1.c Kapsamında GES Kurabileceklerini kaydetti. 

    Makine Mühendisi ve ELMA Mühendislik Yönetim Kuruluru Başkanı Fatih Mehmet Akkaş açıklamasında şöyle devam etti:

    "Bilindiği üzere Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nde 09.05.2021 tarih ve 31479 saylı resmî Gazete’de yayımlanan düzenleme ile değişiklik yapıldı.  Yönetmelik 5.1.c maddesine göre çatısına öz tüketim amacıyla GES kurulumu yapmış olan tüketim tesislerine 5.1.h maddesi uyarınca aynı dağıtım bölgesi içinde araziye ilave tesis kurma imkânı verildi.  Bu şekilde  tarımsal Sulama Tüketicileri Öz Tüketimleri için Araziye 5.1.c Kapsamında GES Kurabilecekler
    Tarımsal sulama amaçlı tesisler için sözleşme gücünü geçmemek şartıyla bütünlük arz eden parseller üzerinde tüketim tesisi ile aynı ölçüm noktasında 5.1.c kapsamında arazide kurulum imkânı tanınmakta" dedi. 

    Akkaş,  Tarımsal Sulama için GES kurulmuş tesisler aylık mahsuplaşma sonrası şebekeye veriş tarafındaki fazlalığın enerji için gelire dönüşeceğini söyledi. ve GES kurulumu yapılacak alanın marjinal tarım arazisi olması gerektiğini kaydetti. Akkaş, " Tarımsal sulama aboneleri sadece aboneliğin bulunduğu parsele değil, bitişik parsellere de öz tüketime yönelik GES kurabilecek." dedi.



    Haber: AYAKLIGASTE.COM

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum