FATİH MEHMET AKKAŞ'TAN DİKKAT ÇEKEN ENERJİ YORUMU: RUSLARIN GAZI, ARAPLARIN PETROLÜ VARSA TÜRKİYE'NİN DE GÜNEŞİ VE RÜZGARI VAR! KIYMETİNİ BİLELİM

    Akkaş Mühendislik LTd.Şti. Yönetim Kurulu Başkanı ve KTO Meclis Üyesi Fatih Mehmet Akkaş yenilenebilir enerji konusunda dikkat çeken çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    FATİH MEHMET AKKAŞ'TAN DİKKAT ÇEKEN ENERJİ YORUMU: RUSLARIN GAZI, ARAPLARIN PETROLÜ VARSA TÜRKİYE'NİN DE GÜNEŞİ VE RÜZGARI VAR! KIYMETİNİ BİLELİM
    12 Mayıs 2022 - 14:38 - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 - 15:09
    Özellikle vatandaşların    yenilenebilir enerji konusunda desteklenmesi gerektiğini  söyledi. Fatih Mehmet Akkaş  özellikle güneş enerjisinden yeterince kullanılmadığını belirterek, “Rusların doğalgazı , Arapların petrolü varsa Türkiyemizin de güneş ve rüzgar gücü vardır “ dedi. 

    Akkaş Mühendislik LTd.Şti. Yönetim Kurulu Başkanı ve KTO Meclis Üyesi Fatih Mehmet Akkaş  Son dönemlerde üreticiden tüketiciye herkesin ortak sıkıntısı haline gelen ekonomik problemlerin günü  kurtaracak çalışmalardan çok , hem  bu günü hem de geleceğimizi kurtarabilecek çalışmalara ihtiyacı olduğunu söyledi. Akkaş, bu çalışmaların en önemli konularından birisinin  enerji kaynaklarının verimli kullanımı olduğunu söyledi  

    DEVLET YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUSUNDA VATANDAŞI TEŞVİK ETMELİ

     Kayseri’de özellikle yenilenebilir enerji özellikle de güneş enerjisi sektöründe profesyonel çalışmaları ve dikkat çeken projeleri ile öne çıkan Akkaş Mühendislik özellikle güneş enerjisi sistemleri konusunda Kayserilere avantajlı projeler sunuyor.  
    Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Mehmet Akkaş   hükümetin  yenilenebilir enerji kaynaklarına verdiği destekler artırılıp , her vatandaşımıza hitap edebilecek , kendi enerjisini üretip kullanabilme konusunda teşvikler sağlanması gerektiğini söyledi.  Akkaş, “Birçok coğrafyaya göre daha üstün iklime ve güneşlenme süresine sahip ülkemizin bu gücü kullanımını artırmalıdır”



    ÇATI GES PROJELERİ HIZLANDIRILMALI

    Akkaş Mühendislik LTd.Şti. Yönetim Kurulu Başkanı ve KTO Meclis Üyesi Fatih Mehmet Akkaş  GES projelerinin bireysel kuruluma indirgenip her birey kendi elektriğini üretebileceğini üretim fazlasını da elektrik dağıtım şirketine ücreti mukabilinde satabileceğini belirterek, “ Bu bağlamda “çatı ges” projeleri hızlandırılmalı ,  vatandaşımızın bu konuda bilgilendirilmesi gerekir. Dedi. 

    BÜROKRATİK ENGELLER KALDIRILMALI

     Fatih Mehmet Akkaş, “çatı ges” projeleri hızlandırılması gerektiğini yineleyerek, “GES Bürokratik engeller ortadan kaldırılmalı,  resmi işlemler  daha basit hale getirilmeli, herkesin yenilenebilir enerji sistemine  rahatlıkla ulaşabileceği ortam oluşturulmalı. Bir taraftan enerji çok önemli dışa bağımlı olmamamız gerekir derken diğer taraftan da vatandaş, resmi evraklarla prosüdürlerle engellenmemeli” dedi. 



    Akkaş, şöyle devam etti:
    “Şehrimizde ve ülkemizde yenilenebilir enerji kaynakları herkes tarafından tercih edilmeli ve kısıtlı olan enerji kaynaklarımız daha dikkatli kullanılmalıdır. Kendi coğrafyamızda her ülkenin çeşitli kaynaklarından bahsediyoruz ama unutmamalıyız ki Rusların doğalgazı , Arapların petrolü varsa Türkiyemizin de güneş ve rüzgar gücü vardır.”



    Haber Röportaj: Mustafa Duran / AYAKLIGASTE.COM


     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum