• Reklam
Reklam
Reklam

Fatih Erbakan'dan Van'da kardeşlik ve birlik mesajı

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, Van'da partisinin İl Başkanlığının açılışında yaptığı konuşmada, "Bu zamana kadar bölgemizde emperyalistlerin oyunlarını nasıl bozduysak, önümüzdeki dönemde de bölge insanımızın şuuruyla, ferasetiyle, kardeşlik ruhuyla oyunları yine bozacağız. Van, Bitlis, Hakkari, Ağrı; Büyük İsrail'in değil İslam Birliği'nin, yeniden büyük Türkiye'nin vilayetleri olarak kalacaklardır." dedi.

Fatih Erbakan'dan Van'da kardeşlik ve birlik mesajı
29 Eylül 2021 - 17:57
Yeniden Refah Partisi  Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Anadolu Buluşmaları kapsamında geldiği Van'da partisinin Van İl Başkanlığı binasının açılışında yaptığı konuşmada kardeşlik mesajı verdi.

Bölge bin yıldır kardeşliğin huzurun sembolü oldu  Bölgenin bin yıldır kardeşliğin ve huzurun merkezi olduğunu söyleyen Erbakan, şöyle konuştu:  

"Bölge halkları bin seneden beri kardeşliğin, huzur ve barışın sembolü oldular. Tabii kardeşlik sadece lafla olmaz. Bölge insanının yeteri kadar iş imkanı var mı? Onlar için Paylaşımda adaleti ne kadar tesis ediyorsun? Gelir dağılımında adaleti ne kadar  tesis edebiliyorsun? Türkiye'nin bir bölgesine üvey evlat  gibi davranıp diğer bölgelerine öz evlat muamelesi mi yapıyorsun? Asıl mesele bu sorulara cevap verebilmek… Bütün milletimiz şahittir ki Erbakan Hocamız bütün mücadelesi boyunca Bitlis ve Konya'yı birbirinden ayırt etmedi. Irkçılığa ayrımcılığa ötekileştirmeye karşı bütün gücüyle karşı çıktı. Doğusuyla batısıyla tüm milletimizin birliği ve beraberliği ve aynı zamanda maddi manevi kalkınması için çalıştı. Erbakan Hocamız bölge insanının haklarını korumak için Bingöl'de yaptığı tarihi konuşma neticesinde hapis cezasına çarptırıldı, siyasi yasağa maruz kaldı. Bölge insanının Batıdaki insanlarla aynı haklara sahip olması için bedel ödedi. YineErbakan hocamız "Eğer Türk ile Kürdü ayırırsan ortada ne Türk kalır ne de Kürt kalır. Ama Türk ile Kürt bir olursa karşısında ne Amerika ne de İsrail durabilir." derdi."
Yine dış güçlerin tüm oyunlarını bozacağız
'Yeniden Refah Partisi olarak biz de Erbakan Hocamızın 1969'da yola çıkarken ortaya koyduğu istikamet üzerinde yürüyor, aynı dava uğrunda aynı aşkla ve heyecanla yoluna devam ediyoruz.' diyen Erbakan,"Biz de Yeniden Refah Partisi olarak tıpkı Erbakan Hocamız gibi bölge insanını hangi mezhepten hangi ırktan olursa olsun kucaklamaya geldik, Müslüman olsun olmasın tüm insanlığın saadeti selameti ve kurtuluşu için çalışan Milli Görüş ruhu bu demektir. Bu zamana kadar bölge insanı dış güçlerin emperyalistlerin oyunlarını nasıl bozduysa önümüzdeki dönemde de yine bölge insanı şuuruyla ferasetiyle kardeşlik ruhuyla oyunları yine bozacaktır. Van, Bitlis, Hakkari, Ağrı Büyük İsrail'in değil İslam Birliği'nin Yeniden Büyük Türkiye'nin vilayetleri olarak kalacaktır.Nasıl ki Malazgirt'te beraber omuz omuza mücadele edip şehit düştüysek, Kudüs'ün fethi için Selahattin Eyyübi'nin ordusunda savaşıp şehit düştüysek, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda asırlar boyunca birlikte omuz omuza mücadele ettiysek Türk, Kürt, Arap, Çerkez; 84 milyon olarak bir duvarın tuğlaları gibi birlik içinde yolumuza devam edeceğiz. Aynen Birinci 40 yılda Van nasıl Milli Görüş'ün kalesi olduysa Erbakan Hocamızı bağrına bastıysa ikinci 40 yılda da Yeniden Refah'ı bizleri bağrına basan Van yine Milli Görüş'ün kalesi olacaktır." ifadelerini kullandı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum