• Reklam

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi ve Kocasinan Belediyesi tarafından fidan dikim töreni düzenlendi.

Erkilet Genaral Emir Mahallesi Vuslat Ormanı’nda düzenlenen etkinliğe; ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi ve Kocasinan Belediyesi tarafından fidan dikim töreni düzenlendi.
26 Nisan 2022 - 15:22
Etkinlikte ilk konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, daha yeşil Kocasinan mottosu Belediye olarak ağaçlandırmaya önem verdiklerini söyledi.

 

Başkan Çolakbayrakdar, konuşmasında ayrıca daha yeşil Kocasinan mottosuna verdikleri desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış’a teşekkür etti.

 

Başkan Çolakbayrakdar, “Sabah evinizden çıkıp işinize giderken sizlere gülümseyen yemyeşil şehir ve akşamları parklarda oturup güzel zamanlar geçirebileceğiniz şehir muhakkak ki önemlidir. Bizler bu gayretle şehrimizin her bir köşesinde, mahallelerimizde ki park alanları ile veya şehre yakın noktalarda mini ormanlar yapılabilecek alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Bugünde katkıları ve fidan dikimi için burada bulunduklarından dolayı Erciyes Üniversitemize teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel ve daha yeşil bir Kocasinan’ı el birliği ile inşa edeceğiz” dedi.

 

Etkinliğin son konuşmacısı ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında bugün güzel bir etkinlik ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Rektör Çalış, “Çevreye duyarlı bir Kayseri amacı ile şehir etrafındaki arazilerin orman vasfını kazanması ile alakalı belediyelerimiz üzerine düşen çalışmaları yapıyor. Erciyes Üniversitesi olarak UI GreenMetric 2021 Sıralamasında üçüncü olan yeşil bir kampüsümüz var. Biz öğrencilerimizin kampüs dışında da faaliyet göstermesi ve burada her bir öğrencimizin fidan dikerek, gelecekte büyük ormanlara vesile olmasını istiyoruz. Bu bağlamda da bugün Kocasinan Belediyemiz ve Tıp fakültemiz öğrencileri ile bu etkinliği gerçekleştirmekteyiz. İnşallah bugün burada bin adet fidan ile başlıyoruz. İlerleyen günlerde diğer fakültelerimizin öğrencileri ile biner adet bu alanın aldığı kadar burayı Erciyes Üniversitesi olarak fidanla doldurmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

  Ağaçlandırmanın önemine de dikkat çeken Rektör Çalış, şunları kaydetti: “Çevre felaketleri tüm dünyanın gündemine oturmuş durumda. Bizler geleceğimize bir nefes, bir ümit verebiliyorsak,  geleceğimiz için önemli olan ağaçlandırmaya da çok önem vermemiz gerekiyor. Her diktiğimiz fidan kendi geleceğimiz için bir yaşam kaynağıdır. Biz doğayı koruyalım ki, doğamız da bize sahip çıksın. Doğa, Allah’ın bize bir emanetidir. Bu güzel etkinlikte bize bu alanı vererek, bu güzel etkinliği birlikte yapmamıza vesile olan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a ve destekçi olan Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız ile tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. “

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum