• Reklam
Reklam
Reklam

ERBAKAN'DAN SERT TEPKİ: ÇOCUKLARIMIZ KÜRESİL GÜÇLERİN KOBAYI DEĞİLDİR!

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, bebeklere yanlışlıkla yapıldığı söylenen Covid aşıları açıklamasına sert tepki göstererek "Bu apaçık bir suç itirafıdır. Bu aziz milletin çocukları küresel güçlerin kobayları değildir! Böyle bir olay bir başka ülkede olsa yer yerinden oynar, Sağlık Bakanı da o anda istifa ederdi." açıklamasında bulundu.

ERBAKAN'DAN SERT TEPKİ: ÇOCUKLARIMIZ KÜRESİL GÜÇLERİN KOBAYI DEĞİLDİR!
24 Eylül 2021 - 15:41


Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan partisinin genel merkezinde düzenlenen haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Milyonlarca öğrenciye bu çileyi niçin reva görüyorsunuz?

Uzun süredir gündemi meşgul eden milyonlarca öğrencinin yurt sorununa değinen Erbakan,aynen tarımda planlama eksikliği, yangın tedbirleri, deprem tedbirleri konusunda olduğu gibi, öğrencilerin barınma ihtiyacı konusunda da plansızlığın tedbirsizliğin  had safhada olduğunu söyledi.

Erbakan şöyle konuştu:

"Ülkemizde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin sayısı 2021 yılında 8 milyonu aştı. Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtların sayısının 769 ve bu yurtların toplam öğrenci kapasitesinin de 719 bin 567 olduğu açıklandı. Özel yurtlarının sayısı da yaklaşık 4300 ve bunların toplam yatak kapasitesi de yaklaşık 420 bin. Hesap ortada… 8 milyon öğrenciye, 1 milyon 140 bin yatak kapasitesi…Bir kere 200 üniversiteye gerek var mı? Herkes üniversite mezunu olmak zorunda mı? Zanaatkar, ara eleman ihtiyacımız ne olacak? Bu kadar fazla sayıda üniversite maalesef yıllardır diplomalı işsiz üretim merkezine dönüştü. Asıl önemli olan üniversite sayısı değil, üniversite eğitiminin bilimsel kalitesidir.Madem bu kadar üniversiteyi yaptınız o zaman milyonlarca öğrencinin yurt, barınma ihtiyacını önceden hesaplamanız, planlamanız gerekmez mi? Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli değil mi? Milyonlarca üniversite öğrencisine bu çileyi niçin reva görüyorsunuz?"

ABD ve AB'de  yapılan aşılar ile Türkiye'de yapılan aşılar farklı mı? 

İngiltere’nin açıkladığı, Türkiye’nin kırmızı listeden çıkarılmasına ilişkin kriterleri hatırlatan Erbakan, Covid-19 salgınındaki aşı sürecine ilişkin  şüphelerin giderek arttığını belirtti.

Erbakan,  "Ne diyor İngiltere? Her iki doz aşısını İngiltere, ABD, AB üyesi ülkelerde yaptıran ve bunu belgeleyen yolcuların varışlarını takip eden iki gün içerisinde test yaptırmaları yeterli olacaktır.Aşılarını bu ülkelerin haricinde yaptıranlar (ki ülkemizde yapılan aşılar da bu kategoriye giriyor) ile henüz aşılarının her iki dozunu da yaptırmamış olanların ise kalacakları adreste 10 gün süreyle karantinaya girmeleri ve ülkeye girişlerini takip eden 48 saat içerisinde bir PCR testi ve karantinanın 8. gününden itibaren ikinci bir PCR testi sonucu ibraz etmeleri gerekecektir.Bu maddeler Aynı marka aynı aşı  ABD'de İngiltere'de ve Avrupa Birliği'nde farklı, Türkiye ve diğer gelişmekte olan ülkelerde yapılan aşı farklı mı sorusunu çok ciddi bir şekilde gündeme getiriyor ve bizim uzun süredir ifade ettiğimiz endişelerimizi şüphelerimiz haklı çıkartıyor.  Bu konu ile ilgili yetkililerden açıklama bekliyoruz."

Bu aziz Millet’in çocukları küresel güçlerin kobayları değildir!

Bir tıp profesörü katıldığı canlı yayında sarfettiği“çocuklara ve bebeklere yanlışlıklaCovid 19 aşısı yapıldığını, böylelikle bir anlamda çocuklar üzerinde de aşının test edilmiş olduğunu” ifadelerini skandal olarak değerlendiren Erbakan, "Böyle bir olay bir başka ülkede olsa yer yerinden oynar, Sağlık Bakanı daha o anda istifa ederdi. Kulaklarımıza, gözlerimize inanamadık ve aşılama ile ilgili bugüne kadar yaptığımız uyarılarda ne kadar haklı olduğumuzu görmüş olduk. Bu vahim olay, apaçık bir suç itirafı karşısında dün hemen sosyal medya hesaplarımız vasıtasıyla açıklamada bulunup, Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağırdık.Dün akşam da Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili soruşturma başlattığı haberini aldık.Bu soruşturmanın en titiz, en ciddi şekilde yürütülmesi ve sorumlulardan mutlaka hesap sorulması gereklidir."

Binlerce esnaf  'normalleşemedi'
Türkiye ekonomisinin yüzde 21,7 büyüdüğü açıklamasını hatırlatan Erbakan, bunun vatandaşa yansımadığını söyleyerek, "Her geçen gün teker teker, patır patır esnaflar kapatıyor, büyük şirketler iflas ediyor, kapatıyor. Bu yılın ilk 8 ayında 61 bin 736 esnaf, geçen sene 99 bin 500 esnaf kapatmış. 'Biz büyüyoruz' türküsü söylemeye devam ediyorlar ama kendilerinin buna inanabilmesi mümkün değil, vatandaş da zaten inanmıyor." ifadelerini kullandı.
Çanakkale Köprüsü'nde yük yine milletin sırtına yüklenecek 
'Esnaf ve dar gelirli hayatta kalma mücadelesi verirken, imtiyazlı müteahhitlerin işleri yolunda' diyen Erbakan, Çanakkale Köprüsü için verilen yıllık 16,4 milyon garanti araç sayısında hedefin tutmasının imkansız olduğunu ve diğer devlet garantili projelerde olduğu gibi  yükün yine milletin sırtına yükleneceğini söyledi.
Dünyada ekonomimiz  ve teknolojimiz güçlü olursa sözümüz geçer 
ABD'de Türkevi'nin açılışına da değinen Erbakan, dış politikada betonla binayla değil, ekonomik, teknolojik ve askeri bakımdan güçlü olunması gerektiğini ifade ederek, Biden ve diğer önemli liderlerle görüşme yapılamamasını  da bu eksikliğe bağladı.
Dünya Uygur Başkanı Dolkun İsa'nın ülkeye alınmaması tepki

'Hükümet’in Doğu Türkistan’daki zulüm karşısında sergilediği tutum bu görüşlerimizi haklı çıkarıyor' diyen Erbakan, Dünya Uygur Kongresi  Başkanı Dolkun İsa'nın ülkeye alınmamasına sert tepki göstererek"  Peki Çin'in Ankara üzerinde bu kadar etkili olmasının asıl sebebi nedir sizce?  Ben size söyliyeyim: Döviz sıkıntısı nedeniyle Çin Merkez Bankası ile yapılan SWAP Anlaşması ve Çin’den gelebilecek kredilerden başka ne olabilir" ifadelerini kullandı. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum