• Reklam

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ ŞUBE BAŞKANI ÇELEBİ'DEN 15 TEMMUZ MESAJI

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kayseri Şube Başkanı Abdullah Çelebi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ ŞUBE BAŞKANI ÇELEBİ'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
14 Temmuz 2021 - 16:09
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kayseri Şube Başkanı Abdullah Çelebi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

    Bugün itibariyle Cumhuriyet tarihimizin en arsız ve tehlikeli darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçmiş bulunmaktadır. Aradan geçen 5 yıllık süreye rağmen maalesefki hainlerin ve kripto hainlerin tam olarak temizlenemediği her gün basına yansıyan operasyon haberlerinden anlaşılmaktadır.
    
    Bu darbe girişimini diğer darbelerden ayıran ve daha tehlikeli hale büründüren en büyük özelliği ise; diğer darbeler ve darbe girişimleri tamamen askeri hiyerarşi içerisinde ve sadece askerler tarafından icra edilerek sivil destekten yoksunken 15 temmuz darbe girişimi askeri hiyerarşiden uzak ayrı bir emir komuta zinciri içerisinde ve adeta devletin tüm kurumlarını örümcek ağı gibi sarmış sivil hainlerin desteğiyle yürütülmeye çalışılmış olmasıdır. 
    
    Ancak bu hainler ve destekçilerinin hesap edemedikleri bir şey vardı ki o da gerçek Türk Askeri ve Türk Milletindeki vatan sevgisiydi. Bu vatan sevgisinin dışa vuran yansıması olarak girişimin ilk anlarından itibaren savunmaya geçerek hainlerin istediği ortamın oluşmasını engelleyen şehit ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.
    
    İşte bu savunmanın en önemli isimlerinden birisi olan Şehidimiz Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir bu kıvılcımı yakması ve bu uğurda öleceğini bile bile verilen emri yerine getirmesiyle Türk Askerindeki vakar ve vazife duygusunun sembolü haline gelmiştir. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kayseri Şubesi üyesi tüm emekli Astsubaylar olarak bizler de tıpkı Halisdemir gibi, tıpkı görevdeki meslektaşlarımız gibi yaşımız ne olursa olsun halen 18 li yaşlarında vermiş olduğumuz askerlik sözü ve yeminine sadık olduğumuzu, gerektiğinde yurt savunmasında kanımızın ve terimizin son damlasına kadar mücadeleye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.
    
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum