• Reklam
Reklam
Reklam

EĞİTİM MATERYALİ TAŞIYAN TIRLAR KKTC'YE UĞURLANDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve KKTC Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ders Âletleri Yapım Merkezindeki 'Türkiye-KKTC El Ele, Eğitimde Daha İleriye' projesi kapsamında eğitim materyalleri taşıyan tırları uğurlama törenine katıldı.

EĞİTİM MATERYALİ TAŞIYAN TIRLAR KKTC'YE UĞURLANDI
04 Şubat 2023 - 10:40
"Türkiye-KKTC El Ele, Eğitimde Daha İleriye" projesi kapsamında eğitim materyalleri taşıyacak tırları uğurlama töreni, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan Ders Âletleri Yapım Merkezinde gerçekleşti. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında eğitim alanında yapılan iş birliği görüşmeleri bağlamında düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve KKTC Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu katıldı.
 
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, burada kendisin dinleyen katılımcıların Türkiye'deki tüm okulların ve eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını gideren değerli emektarlar olduklarını ifade etti. Oktay, gönderilen tır sayısından ziyade KKTC'deki öğrencilerin ihtiyacı olan her türlü malzemenin uğurlandığına vurgu yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye ve tarıma her alanda KKTC'nin yanında olduklarını ve olacaklarını belirterek "Eğitim altyapısının iyileştirilmesinden öğretmen kadrosunun güçlendirilmesine, yeni yöntemlerin uygulamaya konulmasından öğrenci yeteneklerinin geliştirilmesine birçok alanda çalışmalar yürütülmektedir. Kıbrıs Türk Devleti'nin kalkınma mücadelesinde eğitimin kritik öneminin farkındayız." dedi. 
 
Oktay şunları söyledi: Kıbrıs Türk Devleti'nin geleceği, bugün eğitim çağında olan çocuklarımız ve gençlerimizdir. Kıbrıs Türkü gençlerimizin nitelikli olması, kaliteli eğitim alması, bilimde, sanatta, kültürde ve sporda gelişmesi son derece önemlidir. Amacımız; okuyan, araştıran, sorgulayan, katma değer üreten, aynı zamanda ahlaklı ve erdemli gençler yetiştirmektir. Analitik ve bilimsel gelişimlerinin yanında, millî ve manevi yönlerden de onları ne kadar güçlendirirsek Kıbrıs Türk Devleti'nin yarınları da o kadar aydınlık olacaktır. Kıbrıs Türk Devleti'nde mevcut eğitim yapısına baktığımızda, öğretmenlerin mesleki gelişimiyle müfredattaki eksiklikler öne çıkmaktadır.
 
KKTC'nin nitelikli eğitime erişmesi için destek verilecek
Bu çerçevede okul öncesi eğitimden başlayıp eğitim ve öğretimin her kademesinde Kıbrıs Türk'ünün nitelikli eğitime erişmesi için destek verileceğini bildiren Oktay, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Kıbrıs Türk Devleti Millî Eğitim Bakanlığıyla Millî Eğitim Bakanlığımızın, mesleki eğitimden hayat boyu öğrenmeye, farklı birimleri arasındaki sıkı eş güdüm ve tecrübe paylaşımı devam etmektedir. Eğitim içeriklerini tasarlayan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımız, ülkemizdeki materyal içerikleri için gösterdiği gayreti, Kıbrıs Türk Devleti eğitim içerikleri için de göstermektedir. Yine kardeş okul iş birlikleriyle hem çocuklarımız hem de öğretmen ve okul yöneticileri arasındaki ilişkiler de gelişiyor. Bugün gönderdiğimiz eğitim materyalleri destekleri de Türkiye-Kıbrıs eğitim iş birliğinin güzel bir örneğidir. Bugün Kıbrıs Türkü'ne uğurlayacağımız on dört tırın içinde okul öncesi eğitim setlerinden akıllı tahtalara, mesleki eğitim donanım sistemlerinden yardımcı kitaplara binlerce eser ve materyal bulunuyor ama asıl önemlisi, bu tırlar milletimizle Kıbrıs Türkü'nün gönül birlikteliğini, kültür birliğini ve ses bayrağımız Türkçeyi taşımaktadır. Bugün olduğu gibi bundan sonra da şartlar ne olursa olsun Kıbrıs Türk Devleti'nin yanında ve Kıbrıs Türk halkı ile omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Bu duygularla gönderilen malzemelerin en kısa sürede Kıbrıs Türk Devleti'ne ulaşmasını temenni ediyor, eğitim materyallerinin Kıbrıs Türkü evlatlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Başta Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer ve ekibi olmak üzere yürütülen çalışmalarda emeği geçenleri yürekten tebrik ediyorum."
 
"KKTC ziyaretimizde KKTC'deki tüm okulların ihtiyaçlarını karşılamak için söz verdik"
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen KKTC ziyaretinde, "KKTC'nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti için anlamını izah etmeye gerek yok. KKTC'deki değerli yavrularımızın daha nitelikli bir şekilde eğitim alabilmeleri için Bakanlık olarak her adımı atmaya hazırız." sözlerini kullanan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ders Âletleri Yapım Merkezinin her geçen gün kapasitesinin genişletildiğine ve eğitim sistemindeki tüm okulların eğitim öğretim materyallerini üretebilme noktasına geldiğine işaret etti. Bunun çok istisnai bir durum olduğuna değinen Özer, "Buradaki arkadaşlar gece gündüz demeden okullarımızın, o yavrularımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için gerçekten büyük emek veriyorlar. Büyük fedakârlıkla çalışıyorlar. Tabii, üretim hattımız sadece burası değil. Burası bir koordinasyon merkezidir. Bazı üretimler burada yapılıyor ama ağırlıklı olarak Türkiye'deki tüm meslek eğitim okullarında da üretimleri gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.
 
Bu bağlamda mesleki eğitimdeki kapasitenin çok ciddi bir şekilde artırıldığını kaydeden Özer, 2022 yılının 2,3 milyar liralık üretim cirosuyla kapatıldığını söyledi. Özer, "2023 yılı için hedefi 3 milyar lira olarak belirttik ama kalbimizde yatan hedef, 5 milyar liralık bir üretim kapasitesine ulaşmak. Böylece öğrencilerimiz hem becerilerini üreterek ve yaparak güçlendirecekler hem de ülkemizin ihtiyaçlarını, üretim kapasitesini artıracaklar." dedi.
 
Özer sözlerine şöyle devam etti: "KKTC ziyaretlerinde KKTC'deki tüm okulların ihtiyaçlarını karşılamak için söz verdiklerini yineleyerek "Öncelikle söz verdiğimiz her şeyi bugün 14 tırla uğurluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay, KKTC'nin ihtiyaçlarını karşılamamızda her zaman yardımcı oldular. Kendilerine müteşekkiriz, tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum."
 
Törende konuşan KKTC Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da son dönemde yapılan görüşmelerin devamı niteliğinde olan söz konusu projenin içinde bulunmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. "KKTC'yi kalkındırmak hepimizin görevidir. Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bugün de elinde neleri varsa KKTC'ye vermektedir." diyen Çavuşoğlu; KKTC Eğitim Bakanlığı olarak sağlıklı, güçlü ve Türkiye Cumhuriyeti ile gönülleri bir nesiller yetiştirmek için mücadele verdiklerini kaydetti. Çavuşoğlu, proje için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.
 
Konuşmaların ardından Ankara'dan KKTC'ye gidecek olan 14 tır, alkışlarla uğurlandı. Daha sonra Ders Âletleri Yapım Merkezi atölyelerinde incelemeler yapıldı. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ders malzemelerinin nasıl yapıldığını yerinde gördüklerini, 250 çalışanı ile bu merkezin yanı sıra yine Millî Eğitim Bakanlığına bağlı 238 benzer ve daha ileri teknolojiler ile de donatılmış başka merkezlerin bulunduğunu belirtti.
 
Oktay, "İlköğretimden liseye, cetvelden dünya haritasına, fizik ve kimya laboratuvarlarından herhangi bir laboratuvara ihtiyacımız olan her türlü ders malzemesi buralarda üretiliyor. Çocuklarımızın masalarının üzerine, laboratuvarlarına ve okulun neresinde ihtiyaç varsa oraya temin ediliyor. İsimsiz kahramanlarımız var burada, bu ders malzemelerini üreten ve çocuklarımızın laboratuvarına ileten laboratuvara bunları sınıflarına doğrudan ileten arkadaşlarımız var. Yani çok ciddi bir emek var." bilgisini paylaştı.
 
Özellikle görme engelliler için hazırlanan ortaöğretim fizik ders kitabından çok etkilendiğini ifade eden Oktay, "Türkiye veya dünyanın herhangi bir yerinde tek bir vatandaşımızın ihtiyacı olsa dahi burada bu kitap basılıyor. Kalite kontrolünden geçiyor ve teslim ediliyor. Muhteşem bir emek ve hassasiyet... Bu aslında aynı zamanda da Cumhurbaşkanımız liderliğinde bizim eğitime verdiğimiz hassasiyetin de bir göstergesi ve tüm bu araçlar da ücretsiz olarak sınıflara teslim ediliyor. Bunu görmekten son derece mutlu olduk ve ben bu vesileyle de tüm milletimiz adına, Cumhurbaşkanımız adına burada çalışan arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum çünkü biz biliyoruz ki Türkiye'nin geleceği, bugünkü gençlerimizin, bugünkü evlatlarımızın, bugünkü çocuklarımızın omuzlarında. Türkiye Yüzyılı'na da böyle yürüyeceğiz." dedi.
 
Oktay şöyle konuştu: "Bugün bir başka güzel haberi de yine burada aldık. 2005'ten itibaren buraya taşınarak faaliyetini devam ettiren bu tesisimiz modernize edilecek. Daha ileri teknolojilerle de burası hem bina olarak hem de kullanılan malzemeler olarak, ekipmanlar olarak modernize edilecek. Buradan çalışan arkadaşlarımıza müjdesini vermiş olayım. Yani burası ileri teknolojilerin de kullanıldığı bir yer. Bilgisayar yardımlı, hem tasarım hem de imalatın yapıldığı bir merkez ama onun ötesinde de bu malzemeleri yaptıkları, bastıkları makinaların da bazılarının yine kendileri tarafından imal edildiği bir merkez. Teşekkür ediyorum Sayın Bakanım, emeklerinize sağlık, yüreğinize sağlık. Bunun gibi meslek liselerimizde de biz şimdi biliyoruz ki her bir meslek lisemiz, yine hem üretim yapıyor hem onunla birlikte kazançlarını sağlıyor. Kendi okullarında, laboratuvarlarında ve bireysel boyutta da yine o ürettiklerinden kazanıyorlar. Hatta o yaptıkları, ürettikleri şeylerin makinelerini de kendileri üretmeye başladı. Meslek liselerimiz de çok ciddi bir dönüşüm içerisinde. Ben bundan dolayı da bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum."
 
Bakan Özer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a Yeşil Cami kubbe deseninden uyarlanan ve Bursa Olgunlaşma Enstitüsünce kalem işi tekniğiyle hazırlanan hediyeyi taktim etti. Diğer yandan Türkiye'nin KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve KKTC'nin Türkiye Büyükelçisi İsmet Korukoğlu da törende hazır bulundu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum