DURSUN ATAŞ: 17 GÜN KAPANACAK OLAN VATANDAŞIN HALİ NE OLACAK?

    İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 17 günlük kapanma kararının ardından iktidara “Vatandaş ne olacak?” diye sordu. “Birçok vatandaşımız, işine gidemediği ve işyerlerini açamadığı için gelir kaybına uğrayacak” diyen Ataş, “Yapılan açıklamalarda vatandaşa herhangi bir destek planlamasının yapılmadığı görülmektedir.

    DURSUN ATAŞ: 17 GÜN KAPANACAK OLAN VATANDAŞIN HALİ NE OLACAK?
    28 Nisan 2021 - 12:26

    Ekonomik kriz ve pandemi ile mücadele ederken eve kapatılan vatandaşlarımız ‘Ne yer, ne içer?’ diye düşünmek gerekiyor. Yaklaşık 10 senedir 5 Milyon Suriyeliye karşılıksız bakan, Libya’ ya aşı gönderen, Somali’ye, Tunus’a, Filistin’e milyonlarca dolar hibe eden, 156 ülkeye destekte bulunan iktidar, salgının zirve yaptığı, vatandaşın eve kapatıldığı bu süreçte İBN istemeden de kendi vatandaşına doğrudan destek vermelidir” dedi. 

    Ataş, bu kapsamda iktidar temsilcilerine, “Vatandaşa destek verecek misiniz, icra takiplerini durduracak mısınız, ödemelerde erteleme olacak mı?” diye sordu.

    İKTİDAR VATANDAŞI KREDİYE YÖNLENDİRMİŞ VE FAİZ SARMALININ KUCAĞINA İTMİŞTİR

    İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 17 günlük tam kapanma konusunu Meclis gündemine taşıyarak, “Vatandaşın hali ne olacak?” dedi.  Ataş, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi sundu. Ataş, önergesinde vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara vurgu yaptı. Ataş, bundan önceki uygulamaları da hatırlatarak, “AKP iktidarı vatandaşına karşılıksız destek vermek yerine, vatandaşları kredi kullanmaya yönlendirmiş ve faiz sarmalının kucağına itmiştir” şeklinde konuştu.

    EVE KAPATILAN VATANDAŞLARIMIZ ‘NE YER, NE İÇER?’ DİYE DÜŞÜNMEK GEREKİYOR

    “Evde kalınan süre arttıkça giderler de artacak, zaten geçim sıkıntısı ile boğuşan vatandaş, daha da zorluk çekecektir. İktidar daha önceki kısıtlamalarda vatandaşına karşılıksız, doğrudan destek vermek yerine, vatandaşları kredi kullanmaya yönlendirmiş ve faiz sarmalının kucağına itmiştir” diyen Milletvekili Ataş, “Ülkemizde Koronavirüs vakalarının tırmandığı dönemde tam kapanma yapılması gerekirken, iktidar tarafından kısıtlama ve tedbirler gevşetilmiş, akabinde AK Partinin lebalep kongreleri yapılmıştır. AK Partinin yaptığı bu lebalep kongreler sonucunda vaka sayılarında Türkiye Avrupa ve dünyada birinci sıraya yerleşmiştir. 26 Nisan 2021 Tarihinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar tam kapanma kararı alındığını duyuruldu. Daha önce alınması gereken Tam Kapanma kararını gecikmiş olmasına rağmen olumlu bulmaktayız. İçişleri Bakanlığı 17 günlük tam kapanmaya ilişkin genelgeyi 81 ilin valiliğine gönderdi. Genelgeye göre yasak süresince temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirleri dışındaki tüm iş yerleri kapalı olacak. Birçok vatandaşımız, işine gidemediği ve işyerlerini açamadığı için gelir kaybına uğrayacaktır. Yapılan açıklamalarda 17 gün boyunca işe gidemeyecek ve gelir kaybına uğrayacak vatandaşlarımıza herhangi bir destek planlamasının yapılmadığı görülmektedir. Ekonomik kriz ve pandemi ile mücadele ederken eve kapatılan vatandaşlarımız ‘Ne yer, ne içer?’ diye düşünmek gerekmektedir. Evde kalınan süre arttıkça giderler de artacak, zaten geçim sıkıntısı ile boğuşan vatandaş, daha da zorluk çekecektir. İktidar daha önceki kısıtlamalarda vatandaşına karşılıksız, doğrudan destek vermek yerine, vatandaşları kredi kullanmaya yönlendirmiş ve faiz sarmalının kucağına itmiştir. Bu süreçte iktidar kredi değil, vatandaşına sosyal devlet olma gerekliliğini yerine getirerek karşılıksız destek vermelidir” ifadelerini kullandı.

    10 YILDIR 5 MİLYON SURİYELİ’YE KARŞILIKSIZ BAKAN İKTİDAR KENDİ VATANDAŞINA  İSE İBN GÖNDERİYOR

    AKP iktidarına seslenen Milletvekili Ataş, “Vatandaşa İBN göndermeyin, destek verin” çağrısı yaptı. Ataş, bazı ülkelere yapılan yardımları da hatırlatarak, şunları söyledi: Yaklaşık 10 senedir 5 Milyon Suriyeliye karşılıksız bakan, Libya’ ya aşı gönderen, Somali’ye, Tunus’a, Filistin’e milyonlarca dolar hibe eden; 156 ülkeye ve 9 uluslararası kuruluşa tıbbi malzeme desteğinde bulunan iktidar salgının zirve yaptığı, vatandaşın eve kapatıldığı bu süreçte İBN istemeden de kendi vatandaşına destek sağlayabilmelidir.

    VATANDAŞA DESTEK VERECEK MİSİNİZ, İCRA TAKİPLERİNİ DURDURACAK MISINIZ, ÖDEMELERDE ERTELEME OLACAK MI?

    İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, tam kapanmada gelir kaybına uğrayacak olan vatandaşların durumuna dikkat çekerek, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan şu sorularına yanıt istedi: Tam kapanma kapsamında gelir kaybına uğrayan vatandaşlarımıza herhangi bir destek verilecek midir? Pandemi başından itibaren zor günler geçiren buna karşın iktidardan beklediği desteği göremeyen esnafımıza bu kapanma döneminde herhangi bir destek verilecek midir?  Hiçbir yerden geliri olmayan vatandaşlarımıza hangi kapsamda destek verilmektedir? Eğer destek veriliyor ise ekstra bir destek verilecek midir? Bu süreçte icra takiplerinin durdurulması ile ilgili herhangi bir çalışma var mıdır? Resmi kurum ve kuruluşlara ödemeleri bulunan vatandaşlarımızın ödemelerinin ertelenmesine yönelik bir çalışma var mıdır? Vatandaşlarımızın elektrik, su ve doğalgaz faturalarının iktidar tarafından ödenmesine veya bu faturaların ertelenmesine yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum