• Reklam

DR. SEMA KARAOĞLU'NDAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakının Melikgazi Belediye Başkan adayı olan Dr. Sema Karaoğlu, 21 Ekim Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

DR. SEMA KARAOĞLU'NDAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
20 Ekim 2022 - 15:07
Karaoğlu, "Zaman kavramı gözetmeden, her koşul altında toplumun çıkarlarını gözeterek doğru ve objektif haberlerle bireyin haber alma özgürlüğü yolunda çok önemli bir görev yapan gazetecilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.
Dr. Sema Karaoğlu, “2021 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye 153’üncü sırada. 20 yıllık AKP iktidarı sayesinde ülkemizde basın ve ifade özgürlüğü yok denecek kadar azaldı. Sansür, baskı ve yasaklarla vatandaşlarımızın haber alma özgürlüğünü elinden alındı” diye ifade etti.
Dr. Sema Karaoğlu, kamuoyunda 'Sansür' yasası olarak bilinen ve AKP ve MHP'nin oyları ile meclisten geçen düzenlemeyi de eleştirdi. 29. Maddenin muğlak olduğunu ve hatların kesin çizgilerle belirlenmediğini bunun da açık ve net olarak sansür olduğunu belirten Dr.Karaoğlu, "Düzenleminin 29. maddesiyle, 'Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma Suçu' diyerek sınırlarının ve içeriğinin ne olduğu belirsiz yeni bir suç tanımı yapılmaktadır. Muğlak ve ucu açık ifadelerle, iktidar partisinin bürokratlarına hangi bilginin halkı aldatmaya, korku ve endişe yaymaya yönelik olduğunu belirleme yetkisi verilmiştir. Aynı zamanda sosyal medyada yapılan eleştiriler de bu kapsama alınmıştır. Bu madde kullanılarak sosyal medya paylaşımları, 'dezenformasyon' olarak yaftalanabilecektir. 'Hangi haber halkta korku ve endişe yaratır, hangi paylaşım kamu düzenini tehdit eder, Bunun ölçütü nedir?' sorularının yanıtı ise yasa metninde açık ve net bir şekilde yer almamıştır.  1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirilen bu muğlak suç tanımının kapsamı, AKP faşizminin talimatıyla hareket eden yargı mensuplarının ve iktidar partisi bürokratlarının inisiyatifine bırakılmıştır." dedi.
Dr. Sema Karaoğlu, “Tek adam rejimi, ülkemizde ne basın ne yargı ne yasama ne de yürütme bıraktı. Doğru, tarafsız Gazetecilerimizin elinden basın özgürlüğü alındı. Yandaş olmayan, kalemi keskin, tarafsız ve dürüst yazan birçok gazetecimiz cezaevlerine mahkum edildi. AKP İktidarı,  gözünü bu kez gazetecilerin yanında vatandaşa da dikti. Sansür yasası ile sadece gazeteciler değil, artık sosyal medya hesabından AKP'yi eleştirenler de hedef tahtasına oturtulacak. Vatandaşın saray rejimini eleştirdiği yazılar, 'Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma Suçu' denilerek işleme alınacak ve vatandaşa konuşma hakkı tanınmayacak. Bu düzenleme ile tek adam rejimini sorgulayan herkes, ya terörist ilan edilecek ya korkutulacak ya da cezaevlerine gönderilecek." şeklinde konuştu.
AKP ve küçük ortaklarının hazırladığı sansür düzenlemesinin Anayasa Mahkemesinden döneceğini belirten Dr. Sema Karaoğlu, "Basının hür ve sansür edilmediği bir ortamda; edindikleri bilgiyi ilkeli, tarafsız ve doğru bir şekilde kamuoyuyla paylaşan, meslek ilkelerine bağlı kalarak özveriyle çalışmaya gayret gösteren, halkın özgür haber alma hakkı üzerinden değer üreten, başta Kayseri'deki gazetecilerimiz olmak üzere ülkemizdeki bütün basın mensuplarının 21 Ekim Gazeteciler Bayramı'nı kutlar, meslek hayatlarında kendilerine başarı ve kolaylıklar dilerim." dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum