Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç'ten açıklama

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç; “Struma” Hadisesinin Yıldönümünde Yapılacak Anma Töreni Hakkındaki Soruya Cevap verdi.

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç'ten açıklama
    24 Şubat 2022 - 09:40 - Güncelleme: 24 Şubat 2022 - 09:44
    Sözcü Tanju Bilgiç şu ifadelere yer verdi:

    İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi zulmünden kaçmak isterken, 24 Şubat 1942 tarihinde “Struma” gemisinde hayatını kaybeden Yahudi mültecileri bir kez daha saygıyla yad ediyoruz.

    Nazi rejimi ve işbirlikçilerinden kaçan mültecileri taşıyan “Struma” adlı gemi 24 Şubat 1942 tarihinde Karadeniz’deki uluslararası sularda bir Sovyet denizaltısı tarafından torpillenerek batırılmıştır.

    Bu elim hadisede hayatını kaybeden 768 kişiyi hatırlamak amacıyla, bu yıl da 24 Şubat günü İstanbul’da bir anma töreni düzenlenecektir.

    Dış işleri Bakanlığı, Çad’ın Çad Gölü Bölgesinde Boko Haram terör saldırısı ile ilgili de açıklama yaptı.  Yapılan açıklama ise şöyle: 

    Çad’ın Çad Gölü Bölgesinde Boko Haram terör örgütü tarafından düzenlenen terör saldırısında, 5 Çadlı askerin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu derin üzüntüyle öğrenilmiştir.

    Bu menfur terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile dost ve kardeş Çad halkı ve Hükümetine içten taziyelerimizi sunuyor ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz.


    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum