DEVELİ'DE KARLA MÜCADELE SÜRERKEN DOĞAYA DA YEM BIRAKILIYOR

    Develi'de hafta sonu giderek etkisini gösteren yoğun kar yağışından ilçe halkının n etkilenmemesi için hazır kıta bekleyen karla mücadele ekipleri kar yağışından itibaren çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Karla mücadele devam ederken yaban hayvanları için de doğaya yem bırakılıyor.

    DEVELİ'DE KARLA MÜCADELE SÜRERKEN DOĞAYA DA YEM BIRAKILIYOR
    24 Ocak 2022 - 21:14
     Özellikle ana caddelerde ekipmanlarla karları kürüyerek yolları açan ekipler sonrasında buzlanmayı da engellemek adına tuzlama ve kumlama çalışması yaptılar.  Ayrıca hemşerilerimizin yaya yollarında rahatça yürüyebilmeleri için de yaya yollarındaki kar temizleme çalışmalarını devam ettiriyor. Ekipler çalışmanın gece boyunca  devam edeceğini belirttiler.



    EKİPLERDEN SOKAKTAKİ HAYVANLARA MAMA VE EKMEK DESTEĞİ
    Develi Belediyesi ekipleri yoğun kar yağışı nedeniyle beslenme olanakları azalan sokak hayvanları için yemleme çalışması yapıyor.
    Veteriner İşleri servisine bağlı ekipler, ilçenin muhtelif yerlerinde bulunan besleme noktalarına düzenli aralıklarla mama ve ekmek bırakıyor. Tabiatta ola her şeye merhamet nazarıyla bakılması gerektiğini belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Yaratılanı severiz Yaratan’dan ötürü düsturundan hareketle bu süreçte beslenme olanakları azalan sokak hayvanlarımıza da gıda desteği sağlamaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.



    Haber:  AYAKLIGASTE.COM
     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum