• Reklam
Reklam
Reklam

DERT BABASI KAZIM YÜCEL BU SEFERDE YEMLİHA HALKININ DERDİNE DERMAN ARADI!

Kızılırmak Nehri üzerinde Kayseri Şehir Merkezinin 30 km kuzeybatısında yer alan Yamula Barajı Hidroelektrik Santrali, Yemliha Mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi.

DERT BABASI KAZIM YÜCEL BU SEFERDE YEMLİHA HALKININ DERDİNE DERMAN ARADI!
11 Temmuz 2021 - 13:32
HER GÜN KORKU İLE YAŞIYORALAR YEMLİHALILAR SU BASKINLARINDAN BIKTI ARTIK

Barajdan bırakılan sular nedeniyle ırmağın debisinin yükseliyor ve Yemihalıların evleri ile tarım arazileri sular altında kalıyor. Yemliha Mahallesi sakinleri de İyi Partili Kazım Yücel’den yardım istedi. Kazım Yücel de konunun takipçisi olacağının sözünü verdi.



SORUNLARINI KAZIM YÜCEL’E ANLATTILAR


İyi Partili Kazım Yücel, vatandasın sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor. Yücel’in adresi Kocasinan ilçesi Yemliha Mahallesi oldu. Kayseri kent merkezine 30 km uzaklıkta olan mahalle, Yamula Barajı’nın yapılması sonrası kabus dolu günler yaşıyor. Barajdan bırakılan su nedeniyle Kızılırmak’ın debisi yükseliyor. Debinin yükselmesi sonrası ise mahalle sakinlerinin hem evleri hem de tarım arazileri sık sık sular altında kalıyor. Mahalle sakinlerinin girişimlerine rağmen bu soruna bir türlü çözüm bulunmadı. Yükselen sular nedeniyle kabus yaşayan mahalle sakinleri, sorunlarının çözümü için İyi Partili Kazım Yücel’e ulaştı. Kazım Yücel de vatandaşın talebi üzerine bölgeye gitti ve sıkıntıları yerinde gördü.

SORUNU ÇÖZECEĞİZ DEDİLER AMA BİR DAHA UĞRAMADILAR

Dertlerini Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel’e anlatan mahalle sakinleri, “İlk zamanlarında bu sorunun gelip çözeceğiz dediler ama bir daha ne geldiler ne de sorunu çözdüler. Suların debisinin artması nedeniyle ekip diktiğimiz araziler sular altında kaldı. Evlerimize kadar su doldu. Mağduriyetimizi görüyorsunuz ne halde olduğumuzu gözlerinizle gördünüz.’’ dediler.

REZİLLİĞİN İÇERİSİNDE YAŞIYORUZ

Mahalle sakinlerinden ve ırmak kenarında arazisi olan bir vatandaş da ‘’Belediye Başkanı buraya en son su bastığı zaman geldi ve ilerideki yüksek duvarın üzerine çıkıp bu tarafa inmedi. Gelip de bir evlerimize baksaydı keşke. Ne zaman barajda üretim olsa sular evlerimize doluyor, tuvaletler taşıyor. Bu sağlıksız ortamda hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz ve rezilliğin içerisinde yaşıyoruz. Geldiler yapacağız dediler ama aslı yok. Yukarıdan parkın içinden baktılar gittiler.’’ ifadelerini kullandı.

KONUNUN  TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Vatandaşı dinleyen İyi Partili Kazım Yücel de, ‘’Konunun takipçisi olacağım. Konuyu Belediye Meclislerinde gündeme getirerek çözüm konusunda neler yapılabilir mağduriyetiniz nasıl giderilebilir bunlarla ilgili görüşmeler yapacağım. Kızılırmak’ın hemen kenarında bulunan Yemliha Mahallemizdeki elektrik ürerimi maksadı ile bırakılan suyun neden olduğu taşkınlardan ve logarlardan geri tepmesinden dolayı ırmağa yakın yerlerdeki evleri suların basmasından vatandaşımızın mağduriyeti hat safhada. Yetkili mercilerin en kısa sürede Yemliha’da yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmalı.’’ dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum