CHP KAYSERİ İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER'DEN GAZİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle açıklama yaptı.

    CHP KAYSERİ İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER'DEN GAZİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI
    19 Eylül 2021 - 12:27
    Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
    Milli mücadelenin dönüm noktalarından Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, 19 Eylül 1921'de Mareşal ve Gazi rütbelerinin verilmesi ile birlikte 19 Eylül tarihi Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin güvenliği için geçmişten bugüne cepheden cepheye koşan, canını siper eden Gazilerimize minnettarız.
    Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliği için ön saflarda yer alan, canlarını siper eden Şehitlerimiz ve Gazilerimiz sayesinde bugün ayyıldızlı bayrağımız altında bir aradayız. Bu nedenle vatan kahramanlarına çok şey borçluyuz.
    Gazilik, bir vatanseverlik destanıdır, "Yaşayan anıtlar" olan Gaziler de bu destanı yazan kahramanlardır. Başkomutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Türk tarihine altın sayfalar yazdıran Gazilerimiz ile Şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir" sözlerinden hareketle Şehitlerimizi ve Gazilerimizi asla unutmayacağız. Onlara ve hatıralarına daha fazla sahip çıkacağız. Çünkü Gazilerimiz ile Şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek bu ülkede yaşayan her bireyin görevidir. "Bacağım, kolum, gözüm olmadan yaşayabilirim, ama vatanım olmadan yaşayamam" diyen Gazilerimize, değerlerine, emanetlerine bu vatanda yaşayan herkes sahip çıkmalıdır.
    Bunun yanında bugün ne yazık ki Gaziler arasındaki bazı ayrımcı uygulamalar da söz konusu. Bu adaletsizliklerin ortadan kalkması gerekiyor. Bu vatan için canlarını ortaya koyan Şehitlerimiz, Gazilerimiz arasında ayrım yapılmasını asla kabul etmiyor, ülkeyi yöneten AKP iktidarını bir kez daha uyarıyoruz. Bu haksız uygulamalardan, gafletten vazgeçin ve vatan kahramanlarını, kıymetli emanetlerini daha fazla üzmeyin.
    Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadele veren Şehitlerimizi ve hayatını kaybeden Gazilerimizi rahmetle, saygıyla, minnetle, şükranla anıyorum. Hayatta olan Gazilerimize de sağlık ve mutluluk diliyorum.

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum