ÇETİN ARIK: "MİLLETİN ÇOCUĞU İŞSİZLİKTEN İNTİHAR EDİYOR, BU BEYLER DE ÇİFTER ÇİFTER MAAŞ ALIYORLAR"

    Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin CİMER üzerinden sorduğu soruya verilen yanıtı paylaşan Arık, “Ben iştiraklerini soruyorum, onlar şirketlerini söylüyor çünkü çift maaş aldıklarını Kayseri halkından gizlemek istiyorlar… Millet aç, milletin çocuğu işsizlikten intihar ediyor, bu beyler de çifter çifter maaş alıyorlar. Takdir Kayserili hemşehrilerimin, takdir yüce milletimizin” diye konuştu.

    ÇETİN ARIK: "MİLLETİN ÇOCUĞU İŞSİZLİKTEN İNTİHAR EDİYOR, BU BEYLER DE ÇİFTER ÇİFTER MAAŞ ALIYORLAR"
    07 Temmuz 2021 - 14:37
    CHP MİLLETVEKİLİ ARIK 5 DAKİKADA KAYSERİ’Yİ ANLATTI: 
    “MİLLETİN ÇOCUĞU İŞSİZLİKTEN İNTİHAR EDİYOR, 
    BU BEYLER DE ÇİFTER ÇİFTER MAAŞ ALIYORLAR”
    Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin CİMER üzerinden sorduğu soruya verilen yanıtı paylaşan Arık, “Ben iştiraklerini soruyorum, onlar şirketlerini söylüyor çünkü çift maaş aldıklarını Kayseri halkından gizlemek istiyorlar… Millet aç, milletin çocuğu işsizlikten intihar ediyor, bu beyler de çifter çifter maaş alıyorlar. Takdir Kayserili hemşehrilerimin, takdir yüce milletimizin” diye konuştu. 
    CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM’de gündem dışı söz alarak Kayseri’nin sorunlarına dikkat çekti. Kayseri’nin değerlerinin bir bir satıldığını ifade eden Arık, “Kayseri, denince sucuktan pastırmaya, mantıdan yağlamaya enfes tatlar akla gelir. Tabii, başı karlı Erciyes Dağı, hayırseverlik, ticari zekâ da Kayseri'yle özdeşleşmiştir. Mesela, cumhuriyetle yaşıt ilk uçak fabrikası Kayseri'de kurulmuştur. Bizim bir zamanlar Sümerbank Dokuma Fabrikamız, halı fabrikalarımız, Et ve Balık Kurumumuz, MEYSU ve MEYBUZ'umuz, Memleket Hastanemiz, Atatürk Stadyumumuz vardı, şimdi bunların hiçbirisi yok. Memleket Hastanesini önce yaktılar, sonra özel hastane yaptılar. Atatürk Stadyumunu yıktılar, yandaşa AVM, rezidans ve otel yaptılar.Bizim Kayseri'de bir söz vardır sayın milletvekilleri: ‘Hayırlı evlat katar katar yer, hayırsız evlat satar satar yer.’ Hayırsız evlat gibi her şeyi sattılar. Kayseri'yi parsel parsel bölüştüler, bölüşmeye de devam ediyorlar.Bakınız, Kocasinan Güneşli'de köylünün 1960 yılında ziraat okulu için bağışladığı 1 milyon metrekarelik alanı, Cumhurbaşkanı kararnamesiyle konut alanına çevirdiler. Büyükşehir Belediyesi de köylünün elinden aldığı toprağı 700 villa parseline dönüştürdü, zenginlere satacak. Belediye kendisine ait Erciyes manzaralı 221 adet villa parselini toplu olarak satışa çıkardı. Belediyenin bürokratları, çocukları, gelinleri kapış kapış kapıştı. 100 bin liraya aldıkları parselleri ertesi gün 500 bin liraya satışa çıkardılar. Kocasinan Belediyesi cami arsalarını satıp baraj manzaralı villa parseli aldı. Bunu bir CHP'li belediye yapmış olsaydı herhâlde kıyamet kopardı” dedi. 
    UTANMASALAR HIZLI TREN İÇİN SİVAS’A GİDİN DİYECEKLER
    Kayseri’ye verilen hızlı tren sözünün yerine getirilmediğini ifade den Arık, Kayseri’ye yapılan Etnospor tesislerine de tepki göstererek açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Gönül belediyeciliği Kayseri'de Bilal Erdoğan'ın gönlünü hoş etmekten öteye gidemiyor sayın milletvekilleri. Bilal oğlan Kayseri'de ok atsın diye bu pandemi döneminde milyonlarca lira para harcandı. Etno Spor Tesisi kuruldu, sanki şimdi Kayseri'nin tek derdi ok atmak.
    İş insanları Kayseri'nin ulaşım sorunu çözülsün istiyor, iktidar da on dört yıldır Kayseri'ye hızlı tren sözü veriyor. Verdikleri söz de -seçim dönemlerinde- ‘Kayseri-Ankara arası bir buçuk saat olacak.’ diye poz vermeden öteye gidemiyor. 2017 Kasım ayında dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'a: ‘Kayseri'ye hızlı tren ne zaman gelecek? Ne zaman binecek Kayserili?’ diye sordum, Sayın Bakan: ‘Kayıtlara geçmesi bakımından önemli, proje bitti, aralık ayında yapım ihalesine çıkacağız, üç-üç buçuk yılda tamamlarız inşallah.’ demişti. Aradan tam dört yıl geçti, bırakın hızlı treni, Kayseri'ye oyuncak tren bile gelmedi. Seçilmiş bakan gitti, yerine atanmış bakan geldi, ona da sordum, o da: ‘Dış kaynak bulabilirsek yaparız.’ diyor. Talan İstanbul için para var, Kayseri'ye gelince para yok. Kayseri, otoyol istiyor, iktidar partisinin Genel Başkan Yardımcısı da: ‘Kırşehir'e kadar çift yol, oraya kadar gidin, dönün sola, Niğde Otoyolu var.’ diye akıl veriyor. Utanmasa hızlı tren için de ‘Sivas'a gidin, oradan binin.’ diyecek. Bu iktidar on dört yılda 20 kilometrelik Felahiye'nin Gövdere yolunu yapamadı ki hızlı treni yapsın. ‘Proje bitti.’ dediler, ‘İhale yaptık.’ dediler, ‘Gövdere yolu hayırlı olsun.’ dediler, şimdi de ‘İhale iptal oldu.’ diyorlar; güler misiniz, ağlar mısınız?
    Konuşmasında Kayseri’nin ilçelerinin sorunlarına da dikkat çeken Arık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne CİMER üzerinden sorduğu soruya verilen yanıtı da paylaştı. Arık,”Yeşilhisar'da çiftçinin elmasına don vurmuş, TARSİM ‘Ödemem.’ diyor. Dün ‘Allah'ın suyuna para mı olur?’ diyenler, bugün Tomarza'da Zamantı suyundan tarlasını sulayan çiftçiye ceza üstüne ceza yağdırıyor. Akkışla ‘Hayvancılığımız bitti, yetişin.’ diyor. Pınarbaşı'da Üçpınar, Kazancık, Pazarsu, Altıkesek Mahallelerini sel basmış; yaralarının sarılmasını istiyorlar, el uzatan yok. Sarız'ın devlet hastanesi vardı, sağlık ocağına dönüştü. Develi il olmayı beklerken köye dönüştü. Yahyalı'da taşıma esnafı ‘Ciğerlerimizi virüs değil, yoksulluk büzdü.’ diyor; bu beyler de tek tek maaş yetmiyor, çifter çifter maaş alıyor.

    Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait ne kadar iştirak var, yönetim kurulunda kimler var, aldıkları huzur hakkı nedir diye sordum; aldığım cevap, iştirakler yerine şirketler oldu. Ben iştiraklerini soruyorum, onlar şirketlerini söylüyor çünkü çift maaş aldıklarını Kayseri halkından gizlemek istiyorlar. Bakınız, burası Kayseri KCETAŞ'ın Yönetim Kurulu, Başkan Memduh Büyükkılıç, 5 kişilik Yönetimin Kurulunun aldığı maaş tam 413 bin lira, ikramiye 135 bin lira ve aldıkları harcırah 25 bin lira. Bu, bizim bildiğimiz, tabii ki buz dağının görünen kısmı sayın milletvekilleri. Bu da Enerji Üretim Sanayi… Bakınız, yine Yönetim Kurulu Başkanı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Başkan Yardımcısı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın. Bakın, 3 kişiden oluşan Yönetim Kurulu bir yılda 270 bin lira huzur hakkı alıyor, 83 bin lira da ikramiye alıyor. Sadece yeni değil, eski belediye başkanlarımızın da enerjileri maşallah çok yüksek, onlar da yine birkaç yerden maaş almaya devam ediyor. Bu Kocasinan eski Belediye Başkanı, bu Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu; millet aç, milletin çocuğu işsizlikten intihar ediyor, bu beyler de çifter çifter maaş alıyorlar. Takdir Kayserili hemşehrilerimin, takdir yüce milletimizin.” diye konuştu. 
     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum