ÇETİN ARIK: "BU İKTİDAR NE MUSİBETTEN NE NASİHATTEN DERS ALIYOR"

    Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Genelkurmay Başkanının görev süresinin uzatılmasının kişiye özel bir uygulama olduğunu söyledi.

    ÇETİN ARIK: "BU İKTİDAR NE MUSİBETTEN NE NASİHATTEN DERS ALIYOR"
    01 Temmuz 2022 - 10:06
    Çetin Arık, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Akın Öztürk’ü hatırlatarak, “Bu iktidar aynı kişiye özgü uygulamayı, aynı kişiye özel yasa çıkarmayı tam 141 kez ağırlaştırılmış hapis cezası alan Akın Öztürk için de yaptı. Onun da görev süresini uzattı. Hem de 5 kahraman Türk Subayının ahını alarak, vebalini alarak, hapse atarak yolunu açtı. Allah muhafaza kişiye özel bu uygulama ile devletimiz, ülkemiz elimizden gidiyordu” diye konuştu. 

    Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Askeri Ceza Kanunu Ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 3. Maddesi üzerinde konuştu. İlgili maddenin kişiye özel bir uygulama olduğunu belirten Arık, iktidarın daha önce de benzer uygulamalara imza atarak 15 Temmuz sürecinin yaşanmasına neden olduğunu ifade etti. İktidarın yaşanan olaylardan ders almadığını belirten Arık, “Söz konusu madde Cumhurbaşkanı’na Genelkurmay Başkanının yaş haddini birer yıllık sürelerle 72 yaşına kadar uzatması yetkisini veriyor. Buna gerekçe olarak da; terörle mücadele gösteriliyor. Genelkurmay başkanının tecrübesine ihtiyacımız var deniliyor. Peki niyet, terörle mücadelede Genelkurmay  başkanının tecrübelerinden faydalanmak ise niçin kuvvet komutanlarının tecrübelerinden faydalanılmıyor.  Kuvvet komutanlarının tecrübelerine niçin ihtiyaç duyulmuyor? Yoksa Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri komutanları terörle mücadelede gerekli tecrübeye erişemediler mi?Burada gözümüzün içine baka baka aklımızla dalga geçmeyin. Niyet terörle mücadele değil. Terörle mücadeleye can kurban… Her türlü desteği de veririz. Ama burada niyet mevcut genelkurmay başkanının Cumhurbaşkanına, Milli Savunma Bakanına yakın olması, iyi ilişkiler içinde olması…İyi ilişkiler içinde olmasına da itirazımız yok. İtirazımız; kurallar, kurumlar, kaideler alt üst edilerek, tamamen kişiye özgü, keyfi nitelikte bir düzenleme yapılmasınadır. İtirazımız devletin devamlılığının yok sayılarak, kişiye özgü yasa çıkarılmasınadır. 
    Bakınız Sayın Milletvekilleri, 
    Bu iktidar aynı kişiye özgü uygulamayı, aynı kişiye özel yasa çıkarmayı tam 141 kez ağırlaştırılmış hapis cezası alan Akın Öztürk için de yaptı. Onun da görev süresini uzattı. Hem de 5 kahraman Türk Subayının ahını alarak, vebalini alarak, hapse atarak yolunu açtı. Allah muhafaza kişiye özel bu uygulama ile devletimiz, ülkemiz elimizden gidiyordu. Eğer görev süresi uzatılmasaydı, belki de 251 şehidimiz olmayacaktı. Şimdi yine kişiye özel bir düzenleme… Ya tarihten de mi ders almıyorsunuz?Hani bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya bu iktidar ne musibetten ne nasihatten ders alıyor. 
    Bakın Sayın milletvekilleri, 
    Ben sizi milletin kürsüsünden millet adına uyarıyorum: Kahraman ordumuzun ayarıyla oynamayın. Bu teklifi geri çekin. Bu teklif siyasi müdahalelere açlık bir teklif.  Bu teklifte milli ordu yerine parti ordusu hayal eden bir düzenleme var. Gelin Türk silahlı kuvvetlerimize, peygamber ocağı dediğimiz ordumuza bu kötülüğü yapmayın. Partili Cumhurbaşkanın ülkeyi getirdiği durum ortada; Bir de bu milletin başına partili genelkurmay başkanı çıkartmayın.” diye konuştu. 
    KASİYERLİK YAPAN ALBAYLAR İÇİN DÜZENLEME YAPIN 
    Emeklilikte yaşa takılan albayların marketlerde kasiyerlik yaptığını belirten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bir düzenleme mi yapmak istiyorsunuz, bir hakkı teslim mi etmek istiyorsunuz, gelin general olmayı beklerken işsiz kalan, marketlerde kasiyerlik yapan Emeklilikte Yaşa Takılan albaylarımızla ilgili bir düzenleme yapın. 
    Sayın Milletvekilleri, 
    Bu iktidar, hangi gerekçeyle yaptı bilmiyorum ama bir KHK ile bir yıllık albayların Yüksek Askeri Şura’ya girmesinin önünü açtı. 
    Sayın komutanlar, sayın paşalar,
    Silah arkadaşlarınız general olmayı beklerken işsiz kaldı; İş bulanlar da marketlerde kasiyerlik yapıyor.  Eşi kanser olmuş sağlık güvencesinden yararlanamadığı için tedavisini yaptıramayan silah arkadaşlarınız var.  Gelin bir düzenlemede sıra arkadaşlarınız, silah arkadaşlarınız için yapın… Yıllarca EYT sorununu çözemeyen bu iktidar, albaylarımızı da EYT’li yaptı ya helal olsun…” 
    SADAT’IN MGK TOPLANTISINDA NE İŞİ VAR”
    Konuşmasında Türkiye Cumhuriyetini yıkmayı hayal eden SADAT’ın kurucusunun MGK toplantısına katıldığını belirten Arık, “Bir düzenleme mi yapmak istiyorsunuz? Bir hakkı teslim mi etmek istiyorsunuz? SADAT için yapın.  Anayasası, ayrı bir yönetim şekli, askeri gücü, yargısı, başkenti  ve Arapça dili olan İslam devletler birliği kurulmasını yani Türkiye Cumhuriyeti’ni parçalamayı hayal eden SADAT için yapın. Türk Silahlı Kuvvetleri varken neden böyle bir paramiliter yapıya ihtiyaç duydunuz? Duymadıysanız, neden SADAT’ın kurucusunu Milli Güvenlik Kurulu toplantısında masaya oturttunuz? Gerçekten merak ediyorum? Hayali Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak olan bir yapının başı ile hangi milli güvenlik konusunu ele aldınız.”
     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum