• Reklam
Reklam
Reklam

ÇETİN ARIK; "BELEDİYE BORÇLU ÇOCUKLARIN GELECEĞİ HACİZLİ"

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Sarıoğlan İlçesi Palas Mahallesi’nde Sarıoğlan Belediyesi’nin borcu nedeniyle tamamlanmasına rağmen açılmayan okulu ziyaret etti.

ÇETİN ARIK; "BELEDİYE BORÇLU ÇOCUKLARIN GELECEĞİ HACİZLİ"
15 Eylül 2022 - 11:37
Vatandaşların şikayetlerini dinleyen Arık, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç’ın “Borcumuz yok, kendi yağımızla kavruluyoruz” sözlerini hatırlatarak,  “Asıl kavrulanın Palaslıların çocukları… Sizlerin çocukları. Belediye borçlu, çocuklarımızın geleceği hacizli” diye konuştu. 

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı sorunlarla başladı.  CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, temeli atılıp unutulan okulun ardından bu kez de Sarıoğlan İlçesi Palas Mahallesi’nde inşaatı biten ama hizmete açılmayan okulu ziyaret etti, vatandaşların şikayetlerini dinledi. Bölgedeki okulun depreme dayanıklı olmadığı için faaliyetinin sonlandırıldığını ve hemen yakınına Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bir okul yapıldığını belirten mahalle sakinleri, okul yapımı için arsa tahsisi yapan Sarıoğlan Belediyesi’nin borcu nedeniyle okul arsasına haciz konduğunu bu nedenle Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerin okulu teslim almadıklarını ve eğitimin başlamadığını belirtti
Çocuklarının 2-3 kilometre uzaktaki okula gitmek zorunda kaldıklarını belirten Mahalle sakinleri sorunu ilettikleri yetkililerin ilgisizliğinden şikayet etti. Sarıoğlan Belediye Başkanı’nın okul yapılırken sık sık bölgeye geldiğini belirten vatandaşlar, “Belediye Başkanı, ‘Size okul yapıyorum, hizmet yapıyorum’ diye hava atıyordu. Gerisini getir, aç okulu da vatandaş hizmet görsün’ diye konuşurken, bir başka vatandaş ise çocuklarının geleceğinin haczedildiğini söyledi. Çocukların, evlerinin yanı başında okul varken, sırtlarında 20 kiloluk çantalarla kilometrelerce yol yürüdüklerini belirten vatandaşlar, çocukların öğle tatilinde yemeklerini yemeden yeniden okula döndüklerini ifade etti. Bir vatandaş da, “Sayın vekilim, şimdi ortam sıcak. Bir de bunun karı var, kışı var. Çocukların ulaştırması yok. Ulaştırması olsa da bu krizde vatandaş ulaştırmaya parayı nereden bulacak diye” dert yandı. 
Vatandaşların şikayetlerini dinleyen CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yetkililere seslenerek, “Ben sizin huzurunuzda vali beye sesleniyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı’na, Sarıoğlan Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Bu okulu bir an önce açın. Bu sorunu çözün. Belediye Başkanı aynen şunu söyledi: Borcumuz yok, kendi yağımızla kavruluyoruz’. Aslında görüyorum ki, kavrulan sizin çocuklarınız, Palaslıların çocukları… Hazır burada okul varken, bu çocukları 2-3 kilometre uzaktaki bir okula götürmek bir eziyet. Bu sorunu yetkililer bir an önce çözsün” diye konuştu. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum