• Reklam

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ ANADOLU ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ TANITIM VE TERCİH FUARI'NIN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Anadolu Üniversiteler Birliği’nin düzenlediği Tanıtım ve Tercih Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Fuarın açılış kurdelesini kesen Başkan Büyükkılıç, üniversitelerin stantlarını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ ANADOLU ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ TANITIM VE TERCİH FUARI'NIN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
02 Ağustos 2022 - 16:25
Endüstrisi ve ticaretinin yanı sıra sahip olduğu üniversite sayısı ve öğrenci potansiyeli ile Kayseri’yi eğitim merkezi haline getirme yönünde gayret gösteren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Anadolu Üniversiteler Birliği Tanıtım ve Tercih Fuarı’nın açılış törenine katıldı.

Anadolu Üniversiteler Birliği bünyesinde bulunan 13 üniversite ve bir misafir üniversitenin stantlarının bulunduğu Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış törenine Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Anadolu Üniversiteler Birliği bünyesindeki üniversitelerden yetkililer katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, rektörler ve katılımcılarla birlikte fuarın açılış kurdelesini kesti.

Açılış töreninde konuşan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri âlimler şehri olarak bilinir geçmişten beri. Dolayısıyla 5 tane üniversitesi olan bir şehirde bulunduğumuzun farkında olmamız lazım. Bunun yanında Anadolu’daki üniversitelerimizin bir birlik halinde hareket etmek suretiyle 13 tane üniversitemizin kamuoyu ile paylaşılması, sevgili yavrularımızın doğru yönlendirilmesi, sağlıklı bilgilerle buluşması adına önemli bir çalışma olarak ben nitelendiriyorum” dedi.

Büyükkılıç, yapılan çalışmalardan dolayı akademisyenlere ve yetkililere teşekkür ederek, fuarın hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR’İN TERCİH DESTEĞİ SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi olarak KAYMEK marifetiyle üniversite tercih sürecinde öğrencilere yönelik tercih desteği sunduklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Biz de KAYMEK üzerinden bu çalışmaları yaptırıyoruz. Çocuklarımızı sağlıklı yönlendirmek, bizim amacımız bu olmalı” ifadelerini kullandı.

“GENÇ DOSTU VE ÖĞRENCİ DOSTU BİR BELEDİYE BAŞKANI”

Büyükkılıç, öğrencilere yönelik sunulan hizmetlerden su faturası desteği, eğitim desteği gibi hizmetlerden ve esprili bir dille kendisinden bahsederek, “Kayseri’yi tercih edenler pişman olmaz. Belediye Başkanı genç dostu ve öğrenci dostu bir belediye başkanı, üniversitelerle diyaloğu çok seven, eğitime önem veren bir başkan” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin büyükşehirlerin konforunu yaşatırken sıkıntısını en az yaşatmaya özen gösteren bir yaklaşım sergilediğine de değinen Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin öğrenci dostu bir şehir, genç dostu bir şehir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül almış bir şehir olduğunu kaydetti.

ANADOLU ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ’NİN İLK ORGANİZASYONU

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da Anadolu Üniversiteler Birliği’nin toplam 13 üniversitenin birlikte olduğu bir platform olduğunu ifade ederek, “Bu üniversitelerimiz, Erzincan’dan başlayarak bütün bu saymış olduğum vilayetleri gezdiler. Yarın da Malatya’da gerçekleşecek bu tercih, tanıtım günleri. Burada öğrencilere üniversitelerimizi tanıtıyoruz. Programları tanıtıyoruz. Tercihleri konusunda bilgilendirme ve yönlendirme yapılıyor. Bu sene ilk kez böyle bir şey organize ettik. Güzel geri bildirimler aldık. Her şey gençlerimiz için. Her şey üniversitelerimizde nitelikli eğitim verip, şehrimizin. Bölgemizin refahı, güçlü ve büyük Türkiye için diyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü, Mustafa Çalış ise Anadolu Üniversiteleri birliğindeki üniversitelerin fuarda kendi üniversitelerini tanıtıp özellikle öğrencileri üniversitelerle buluşturma vazifesi gördüğünü dile getirerek, “Birçok ilde yapıldı. Bugün de Kayseri’de akşama sürecek etkinlikte, tüm öğrencilerimiz, tüm gençlerimiz özellikle YKS’ye girip tercih yapacak öğrencilerimizin burayı ziyaret etmesini isteriz. Çünkü tercih çok önemli. Geleceklerini belirleyecekler. Burada üniversitenin hangi kapasitede, hangi kabiliyette olduğunu bilmeleri, öğrenmeleri çok önemli. Bu bağlamda da gençlerimize fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Şimdiden tercih yapacak tüm öğrencilerimizi ve gençlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah kendileri için hayırlı bir tercih olur. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise üniversite sınavına girmiş öğrencilerin en önemli önceliklerinin doğru tercih yapmak olduğunu belirterek, bu süreçte gençlere yardımcı olup, tercihlerinde sağlıklı karar verebilmeleri için Anadolu Üniversiteler Birliği’nin üyesi üniversiteler olarak öğrencilerin sağlıklı tercih yapmalarına katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Aktekin, fuara ev sahipliği yapan Başkan Büyükkılıç’a ve Kayseri’deki üniversitelerin rektörlerine es sahiplikleri için teşekkür etti.

Fuarda stant açan üniversitelerin tanıtım stantlarını tek tek gezen Başkan Büyükkılıç, yetkililere hoş geldiniz diyerek, üniversiteler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak fuar alanında ikramlıkların dağıtılması yönünde de anında talimat verdi. Fuar gezisinin ardından Başkan Büyükkılıç, rektörler ve katılımcılarla birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum