ASKON BAŞKANI ALİ ÖZCAN'DAN ASGARİ ÜCRET ZAMMANI TAM DESTEK

    Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Kayseri Başkanı Ali Özcan asgari ücret gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    ASKON BAŞKANI ALİ ÖZCAN'DAN ASGARİ ÜCRET ZAMMANI TAM DESTEK
    02 Temmuz 2022 - 12:04
    Asgari ücretin 5.500Tl olmasını değerlendiren  başkan Ali Özcan, “Dünya genelinde özellikle hammaddeye erişim, sanayi kapasite oranlarının yüksek noktalara ulaşması gibi nedenlerle enerjiye olan talebin artması, bu alanlarda yeterli üretimlerin olmaması pahalılığa yol açmış, bizler gibi enerjide dışa bağımlı ve üretim üssü olan ülkelerde ekonomiye büyük yükler geldi. Artan bu fahiş fiyatlar da temel emtia ürünlerinin fiyatlarına yansımış ve ülkemizde enflasyonun ciddi oranda artmasına neden oldu. Değişen şartlar içerisinde TÜİK Kasım 2021’de yapmış olduğu yüzde 21 olarak açıklanan enflasyon rakamı sonrası hükümetimiz enflasyonla mücadelede vatandaşımızı ezdirmemek adına tüm kesimleri de şaşırtacak bir şekilde asgari ücrete yüzde 50 zam yapmıştı ve asgari ücret üzerinden aldığı vergiden feragat etmişti. Ne var ki, bu yüksek orandaki zam oranı hammadde ve enerji kaynaklı fiyatların artışı dolayısıyla tekrar revize edilmek durumunda kalmış ve yine aynı şekilde vatandaşlarımız enflasyona ezdirmemek kararlılığı ile Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından yeni asgari ücretin ara artışla net 5.500 TL olduğu kararı açıklanmıştır. Hükümetimizin bu noktada özellikle dar gelirli halkımızı enflasyona ezdirmeme kararını destekliyor ve takdir ediyoruz. Bu noktadan sonra yeni zammın vatandaşlarımızın lehine olması ve amacına ulaşmasının da enflasyonla mücadeleye bağlı olduğunu bilmekteyiz.” dedi.

    ÖNCELİK FİYAT İSTİKRARI

    Ali Özcan, “Özellikle enerji giderlerinin azaltılmasına yönelik çalışmalara ağırlık verilerek piyasalarda fiyat istikrarının sağlanmasının enflasyonla mücadelede çok etkin olacağı bilinciyle, bu bağlamda çalışmalar yürütülmesinin aşikâr olduğunu vurguluyoruz. Bütün bunlar çerçevesinde enflasyonla ile sıkıntıların ne olduğu bilinmekte olup çözüm yolları ve metotları ortadır. Hükümetimiz, kamu ve özel sektörlerimiz el ele verecek ve ev ödevlerimizi yerine getirerek enflasyonu makul seviyelere indirerek arzulanan refah seviyelerine tekrar ulaşacağız.  Fiyat istikrarının sağlanmasıyla da verilen zam halkımızın lehine istenen sonucu vermiş olacaktır.” şeklinde  konuştu.

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum