Parti tabanı bu iki ilçede, temayülde belirlenen isimler Taylan ve Geçgil'in aday gösterilmesini bekliyor.
Parti tabanı özelilke Melikgazi ve Hacılar ilçesinde Kocasinan'daki benzer bir sürprizin yaşanmasını istemiyor. Bilindiği üzere YRP'de Kocasinan aday adayı Davut Umsu temayülde tek aday olarak delegelerin oyunun büyük çoğunluğunu alarak çıkmış ve adaylığını kesin gözle bakılyordu. Ancak Genel merkez Kocasinan adayını Önder Narin olarak açıklayarak parti tabanına adeta soğuk duş yaşatmıştı.
Yeniden Refah Partisi özellikle Kocasinan adayının Davut Umsu değilde Önder Narin olarak açıklanması karşısında büyük bir moral bozukluğu yaşarken berzer durumun Melikgazi ve Hacılar İlçesi adaylarında yaşanmasını açıkçası istemiyor.
Ahmet Taylan'ı parti tabanı çok istiyor
YRP'nin Melikgazi Belediyesi aday adayı Ahmet Taylan'a parti tabanı ve Melikgazi halkı adeta bağrına basmış durumda. Saha çalışmalarına yoğun bir tempo ile sürdüren Ahmet Taylan, özellikle dar gelirli kesim emekli maaşları ile ilgil ortaya attığı "Siyasi partilere seçim yardımı kaldırılsın. Partilere aktarılan 6. milyar 682 milyon TL israf edilmesin emeklilere aktarılsın" şeklindeki önerisi partili partisiz büyük kesimin taktidirini toplamıştı.
Hacılar Belediye Başkan Adayı Bünyamin Geçgil vizyon sahibi bir isim
Yine Kayseri'de Yeniden Refah Partisi'nin Hacılar'da aday olarak gösterilmesini beklediği isim genç iş insanı Bünyamin Geçgil. Bünyamin Geçgil söylemleri, vatandaşlarla olan diyaloğu ve vizyoner yönü ile Hacılar'da kısa zamanda kendini sevdirmiş bir isim olarak dikkati çekiyor. Parti tabanı Bünyamin Geçgil konusunda da genel merkezin sürpriz bir ters köşe hamlesi yapmasını açıkçası hiç ama hiç istemiyor.
Yeniden Refah Partisi'nin 31 Mart Yerel seçimlerinde Kayseri'de önemli sürprizler yapması bekleniyor. YRP'nin özellikle Cumhur ittifakının son dönemde maaş zammı konusunda adeta sırtını çevirdiği kaderi ile başbaşa bıraktığı emeklileri ciddi manada küstürmüş olması ve bu kesimin tepki oyranının da YRP'ye kaymasının hemen her kesimde konuşulması YRP'nin belediye seçimlerinde ciddi sürprizler yapabileceği tezini de güçlendiriyor.
Haber Yorum: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM