SİVASLILAR DERNEĞİ BAŞKANI İSA GÜN'DEN 29 EKİM MESAJI

Kayseri Sivaslılar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Gün Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Genel - 29-10-2023 10:27

Kayseri Sivaslılar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Gün Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Başkan İsa Gün mesajında şu ifadelere yer verdi: 
 
“Cumhuriyetimiz adına büyük mücadelelerle geride kalan bir asırın, kah acı ve kah tatlı tarihsel süreciyle önümüzdeki yüzyıllarda da aziz milletimize rehber olacağına inanıyoruz. 29 Ekim 1923 tarihinde içeride ve dışarıda karşısına dikilen şer güçlere rağmen Mustafa Kemal ile silah arkadaşlarının kahramanlıkları ve halkın olağanüstü fedakarlığıyla kazanılan kurtuluş savaşı sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gelecek için gerekli reformları uygulamaktan geri durmayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün zor zamanda öncülük ettiği değerleri hâlâ taşımaya devam ediyor.

Çağdaş Türk devleti ve modernleşmenin en büyük adımı olan Cumhuriyet ile halkın egemenliğini esas alan perspektifin geçtiğimiz yüz yılda zafiyete uğradığı birçok durum yaşansa da bundan sonrası için milletimizin her ferdini daha mükemmel bir demokrasi için gece gündüz demeden çalışmaya davet ediyoruz." 



Başkan İsa Gün mesajında daha sonra şöyle devam etti:

"Cumhuriyetin kurucu değerlerinin ülkemizi dünyada yeniden bir oyuncu yaptığını küllerinden doğarak dünyaya meydan okur hâle getirdiğini görüyor bu değerlerin korunması ve geliştirilmesinin Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıdığına inanıyoruz.
Cumhuriyetin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile son 100 yılda bu ülke için canını veren tüm şehitlerimizi minnet, rahmet ve duayla anıyoruz. 
Cumhuriyetimizin yüzyıllar boyu yaşayacağı inancıyla, Atatürk’ün dediği gibi “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” düsturuyla bu ülkede refah içinde yaşamak için gereken kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu hatırlatma görevini gururla ifa ediyor ve nice yüz yıllara diyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti…" 

Haber: Mustafa DURAN AYAKLIGASTE.COM 
Günün Diğer Haberleri