Kayseri'de Trafik Magandalarına Geçit Yok! 1 Haftada Bin 479 Sürücüye İşlem, Drift ve Çakara Ağır Ceza

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 16-22 Temmuz 2026 tarihleri arasında kent genelinde gerçekleştirdiği denetimlerde trafik güvenliğini tehlikeye atan ve kamu huzurunu bozan sürücülere yönelik kapsamlı uygulamalar yaptı.

Asayiş - 23-07-2026 17:15

Abartı egzoz, drift, makas atma, çakar lamba kullanımı, alkollü araç kullanma ve yüksek sesle müzik gibi ihlallere karşı yürütülen denetimlerde toplam 1.479 araç ve sürücü hakkında işlem yapıldı.

Çakar Kullanan Sürücüye 173 Bin TL Ceza

Denetimlerde usulsüz çakar lamba kullandığı belirlenen 1 sürücüye Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamında 173 bin 392 TL idari para cezası uygulandı.

Ayrıca sürücünün ehliyetine 1 ay süreyle el konulurken, araç da 1 ay trafikten men edildi.

Drift, Makas ve Abartı Egzoza Ağır Yaptırımlar

Bir haftalık denetimlerde;

5 sürücü drift yaparken yakalandı.
2 sürücü makas atarken tespit edildi.
12 araç abartı egzoz nedeniyle işlem gördü.
39 modifiyeli araç trafikten men edildi.

Drift yapan sürücülere 140 bin TL, makas atanlara ise 90 bin TL idari para cezası uygulanırken, araçlar 60 gün trafikten men edildi ve sürücü belgelerine geçici süreyle el konuldu.

148 Kişi Ehliyetsiz Direksiyon Başında Yakalandı

Denetimlerde;

148 sürücü ehliyetsiz araç kullanırken,
48 sürücü ise ehliyeti geri alındığı halde direksiyon başında yakalandı.

Bu sürücülere de Karayolları Trafik Kanunu kapsamında ağır idari yaptırımlar uygulandı.

Alkollü Sürücüler ve Cep Telefonu İhlalleri Dikkat Çekti

Denetimlerde;

74 alkollü sürücü,
2 alkolmetreyi üflemeyi reddeden sürücü,
429 cep telefonu kullanan sürücü,
149 kırmızı ışık ihlali yapan sürücü,
400 yüksek sesle müzik dinleyen sürücü hakkında işlem yapıldı.

Ayrıca 96 araç, ışık donanımındaki uygunsuzluk nedeniyle cezai işleme tabi tutuldu.

Emniyetten Kararlılık Mesajı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğini tehlikeye atan, çevreyi rahatsız eden ve kamu huzurunu bozan sürücülere yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.

Yetkililer, vatandaşların can ve mal güvenliği için trafik kurallarına eksiksiz uyulması çağrısında bulundu.

Günün Diğer Haberleri