Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden bu sabah yapılan açıklamada:
"Kayseri Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu, merkez ilçeler dışında görevlendirilmiş olan ücretli öğretmenler için seyahat kartı verilmesine karar verdi. Ücretli öğretmenler, 30 gün boyunca 140 binişlik ücreti 100 TL olarak belirlenen kartı kullanacak." ifadelerine yer verilmişti,
Açıklamada ayrıca, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu, yaptığı son toplantıda, Kayseri Ulaşım A.Ş.’nin Kayseri merkez ilçeler dışındaki ilçelerde ücretli öğretmen kadrosunda görev yapan öğretmenler için öğretmen seyahat kartı verilmesi talebini görüştü." ifadelerine yer verildi.
İşte bu açıklamanın ardından Kayseri'de görev yapan ücretli öğretmenler bu uyugulamanın Melikgazi , Kocasinan, Talas Hacılar ve İncesu ilçelerinin hariç tutulmadan bütün ilçeleri kapsamasını istiyor. Ücretli öğretmenler bu konuda özelilkle Kyseri'de eğitim camiası için önemli hizmetleri olan Başkan Büyükkılıç'ın bu konuda adım atmasını istiyor.