• Reklam
Reklam
Reklam

AK Parti'li Özhaseki: "CHP'li belediyelerin taş üstüne taş koydukları yok.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetiminde olan belediyelerin taş üstüne taş koymadıklarını ve algı...

AK Parti'li Özhaseki: "CHP'li belediyelerin taş üstüne taş koydukları yok.
19 Haziran 2021 - 14:20 - Güncelleme: 19 Haziran 2021 - 20:26
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetiminde olan belediyelerin taş üstüne taş koymadıklarını ve algı yaptıklarını söyleyerek, "Kim ne dersin belediyecilikte rakibimiz yok" dedi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın organize ettiği AK Parti Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlendi. Erciyes'te düzenlenen toplantıya, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Balıkesir, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Malatya, Ordu, Trabzon, Samsun ve Şanlıurfa Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Kayseri'miz 1 milyon 450 bin nüfusu ve 16 tane ilçesiyle Anadolu'nun ortasında 3'üncü büyük nüfusa sahip olan önemli bir ticaret ve sanayi merkezidir. Son süreçte de her ilde olduğu gibi bizlerde çabalıyoruz. 'Ticaret ve sanayi yetmez' diyoruz. Bunun yanında turizminde, gastronominin de merkezi olsun diye yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.



"Yerel yönetimler tarihinde 1994 yılı unutulmayacak bir yıldır"

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de, "Türk siyasi hayatında dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktalarından birisi, 1946'da çok partili sisteme geçiştir. Bu iz vurmuştur, hiçbir şekilde de silinmez. Belediyecilik ve yerel yönetimler tarihinde de 1994 yılı asla unutulacak bir yıl değildir. Öncesine ait baktığımız zaman sağdan veya soldan gelen bütün partiler için geçerli, kendilerine has bir düzen ve hizmetin çok ön planda olmadığı, özellikle sol belediyelerin iş başına gelince katı ideolojik bir yapıyla orada kafalarındaki dünya düzenine gitmek için belediyeleri bir araç olarak kullandıklarını görebiliriz. İçeriye militan doldururlar, onlar eylemden eyleme koşarlar, kurtarılmış mahalleler oluştururlar ve sırtlarını da kamuya yasladıkları için her zaman kollanmış vaziyettedirler. Bunu 94 öncesinde çok gördük. O dönemde hizmet ön planda olmadığı için çöp dağlarının oluştuğu, hatta bunları patlayıp insanların öldüğü, suların akmadığı, 'benim partime oy vermiyorlar' diyerek cezalandırılan mahallelerin olduğu dönemleri de çok iyi biliyoruz. Çok şükür, 1994 yılı ile birlikte Cumhurbaşkanımızın İstanbul'da, bizlerin de Anadolu'nun değişik kentlerinde iş başına geldiği ortamda 'biz hizmet belediyeciliği yapacağız. Kimseyi ayırmayacağız. Sadece hizmet edeceğiz' diyerek iş başına geldik. Bu sözümüze sadık kaldık ve bugüne kadar da aynı şekilde hizmet belediyeciliğine de devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'Kim ne dersin belediyecilikte rakibimiz yok' yok Özhasei, "Ankara, İstanbul, Mersin ve Adana gibi bir takım büyükşehirlerde rakibimiz olan bir parti o belediye başkanlıklarını kazanınca bir havaya girdiler, bir özgüven patlaması yaşıyorlar. Bizde de yavaş yavaş onların foyalarını açığa çıkarmaya başlıyoruz. 2 sene sabrettik, ağzımızı açmadık, şimdi söylemeye başlayacağız. Zerre miktar hizmet ettikleri yok. Taş üstüne taş koydukları yok. Algı operasyonu çekerek devam ediyorlar. Biz yine kendi işimize bakıyoruz. Bütün bu aşamaları belediyecilikte bire bir AK Partili belediyeler olarak kendi kendimize yarışarak yapıyoruz. Bizim misyonumuza sahip olan arkadaşlarda, yıllarca başarılı oldular. 1984'tye Ana Vatanlı belediyeler geldiler, 1989 geldiğinde neredeyse tamamı kaybetti. 1989'da sol ağırlık belediyeler geldi, onlarda 1994 seçimleri geldiği zaman bırakıp gittiler. Çünkü belediyecilik zor bir iş. Kaynaklar az, insanlar çok beklenti içinde Bunları verebilmek için önce o işi sevmek lazım. Çok şükür biz o belediyeler gibi partilerini rezil eden belediye başkanları gibi olmadık, biz kendi partimizi iktidara taşıdık. Bugün içinde iyi bir noktadayız. Ne yazık ki, bizim dışımızda Cumhuriyet Halk Partisi ise böyle bir siyaset izlemekten çok uzak bir vaziyette belediyeciliğe devam ediyorlar" şeklinde konuştu.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı Kayseri’de İstişare Toplantısı Düzenledi

Özhaseki: “İstişarenin hikmetine inanıyoruz, bugüne kadar da çok faydasını gördük. Şehirlerimizin problemleri, dertleri, sorunları neyse dinleyip çözüm bulmaya çalışacağız. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Rabbim utandırmasın”
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın organize ettiği AK Parti Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’nı gerçekleştirmek üzere AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanları ile Kayseri’de buluştu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Kayseri, Balıkesir, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Malatya, Ordu, Trabzon, Samsun ve Şanlıurfa Belediye Başkanları ekipleriyle beraber katılım sağladı.

“Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var”
Toplantının düzenlenme amacına ilişkin konuşan Mehmet Özhaseki, “Bizim amacımız toplanma amacımız istişare. Geçen hafta başka Belediye Başkanlarımız ile Bursa’daydık. Bugün de burada Kayseri, Balıkesir, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Malatya, Ordu, Trabzon, Samsun ve Şanlıurfa olmak üzere; on Belediye Başkanımız ile beraberiz. İstişarenin faydasını bugüne kadar çok gördük. Şimdi de şehirlerimizin problemleri, dertleri, sorunları neyse dinleyip çözüm bulmaya çalışacağız. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Bu anlamda da istişareye devam edeceğiz.” dedi.

“Belediye Başkanlığı’nın bir okulu yok”
Belediye Başkanlığı’nın öncesinde bir eğitim süreci olmadığına değinen Özhaseki, “Belediye Başkanlığı’nın bir okulu yok. Toplumun seçtiği emin sıfatını taşıyan insanlar iş başına gelir. Bu kişiler konuşarak, istişare ederek, görerek, ders alarak, gittiği her yerden “şehrime ne taşırım” gayretiyle çalışan insanlar olurlar. Para, insan, personel, mekan ve kriz yönetiminin ne olduğu konusunda belli bir tecrübeye sahiptirler. Bu tecrübelerini de şehirlerine fayda sağlamak için kullanırlar.”

“Türkiye’de ilk defa hizmet belediyeciliğini ortaya çıkardık”
Türk siyasi tarihinde dönüm noktaları olduğunu ifade eden Özhaseki, “1994 yılı siyasi tarihte çok önemlidir. O dönem AK Parti ile hizmet belediyeciliği başlamıştı çünkü. Öncesinde kör, saplantılı bir ideolojik kamplaşma vardı. Kafalarındaki düzene gitmek için belediyelere militanlar doldurulurlardı ve hizmet hak getire zaten. Bana oy vermedi diye cezalandırılan mahalleler vardı. Sağlık hizmeti, sosyal imkanlar kısacası vatandaşa hizmet anlamında tek bir şey yoktu. Sosyal devlet anlayışına dair hiçbir şey yerine getirilmiyordu. Bunları görmemezlikten gelemezdik. Biz de kendi misyonumuza sahip arkadaşlarla bir araya gelip hizmet edeceğiz, kimsenin inancına, yaşam tarzına karışmadan, ayrımcılık yapmadan hizmet edeceğiz dedik. Türkiye’de ilk defa hizmet belediyeciliğini ortaya çıkardık.” dedi.

“Marka şehirler diyerek şehirlerin büyütüleceği devasa projelerin yapılacağı bir ortama kaynak olduk”
Sosyal belediyeciliğin ve marka şehirlerin de AK Parti döneminde ortaya çıktığına vurgu yapan Özhaseki, “Fakir fukaramıza, dezavantajlı gruplara sahip çıktık. Kadınlar, çocuklar için kurslar, aktivite alanları ortaya çıkardık. Sosyal belediyecilik anlayışını Türkiye’de ilk kez ortaya çıkardık. Belediyelerden sonra iktidara gelince de marka şehirler diyerek şehirlerin büyütüleceği devasa projelerin yapılacağı bir ortama kaynak olduk. Büyük projeler yaptık. Avrupa şehirleriyle yarışmaya başladık.” diye konuştu.

“Gönül belediyeciliğini inşa etmeye çalışıyoruz”
Şimdi ise gönül belediyeciliğini hayata geçirdiklerini söyleyen Özhaseki, “Son dönemde de gönül belediyeciliğini inşa etmeye çalışıyoruz. Büyük projeler yapılırken bir yandan da halkımızla beraber onların gönlünü, duasını alarak işimize devam ediyoruz. Yalnız şunu da belirtmeliyim ki gönül alayım diye gururlu, kibirli, haksızlık yapanların, rant peşinde koşanların karşısında da büklüm olmadan; onlara karşı dimdik durarak yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

“Belediyecilikte rakibimiz yok.”
Belediyecilik konusunda yalnızca kendileriyle yarıştıklarının altını çizen Özhaseki, “Bizi belediyecilikte zorlayan kimse yok. Rakibimiz yok. Kendi kendimizle yarışıyoruz. Muhalefet belediyelerinin zerre miktar hizmet ettiği yok. Onlar algı operasyonları ile işlerine devam ediyorlar, biz işimize bakıyoruz. O yüzden onları rakip bile görmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Partilerini rezil eden belediye başkanları var, biz onlardan olmayacağız”
Belediyeciliğin kolay olmadığına değinen Özhaseki, “Belediyecilik zor iş. Aşkla, tutkuyla işe bağlı olmak, iyi niyetle koşmak lazım. Yoksa olmaz. Bu anlamda partilerini rezil eden belediye başkanları var, biz onlardan olmayacağız. AK Partili Belediye Başkanı arkadaşlarımız şehirlerine güzel işler yapmak için gayret ediyorlar. Biz hizmet siyaseti uygulamaya devam edeceğiz. Kimseye yalan söylemeyeceğiz kimseyi kandırmayacağız.” diye kaydetti.

“Söz veriyoruz, sözlerimizi tutuyoruz”
Seçimlerde hep şampiyon olduklarını söyleyen Özhaseki, “2004’te ilk yerel seçimlerde oyumuz %40’tı. Sonra 2009’da %38,6 ile, 2014’te %43,4 ve son 2019 seçimlerinde de %45 ile en yüksek oyları hep biz aldık. Her seçimde birinciyiz, şampiyonuz. Söz veriyoruz, sözlerimizi tutuyoruz, hizmet siyaseti uyguluyoruz. Muhalefetten bize hiçbir baskı yokken çalışmalarımızda gayret ediyoruz, vatandaşlar da bizi el üstünde tutup seçimlerde birinci parti yapmaya devam ediyor.” dedi.

“CHP’li Belediye Başkanları yalan üzerine oturmuş parti politikalarını sürdürüyor”
Özhaseki, CHP Belediyeleri’nin ise yalan üzerime oturmuş parti politikalarını uyguladıklarını şu sözlerle ifade etti:
“CHP ise hizmetten uzak devam ediyor. Daha taş üstüne taş koymadılar. Ama algı operasyonu çekmekte üstlerine yok. Olmayan şeyi olmuş gibi, yapılmayanı yapmış gibi, çalışmadan çalışıyormuş gibi bir havayla devam ediyorlar. Özgüven patlaması yaşıyorlar. Belediye başkanları bolca bir yalan üzerine oturmuş parti politikalarını sürdürüyor. İstanbul ve Ankara’yı aldık diye bir özgüven patlaması yaşıyorlar. Şimdi buralar da onları kesmedi, gözlerini Cumhurbaşkanlığı’na diktiler.  Ama bir maharetleri var mı yok. Algıya devam.”
İstanbul ve Ankara’da meclise gelen tekliflerin büyük çoğunluğunun kabul edildiğini kaydeden Özhaseki, “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne 100-150 kadar teklif gelmiş. Arkadaşlar %98’ini kabul etmişler. Reddetleri şeyler ise Büyükçekmece’de yeşil alanın üzerine kütle koymak gibi akla zarar şeyler. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde de tekliflerin %97’sini kabul etmişler. Reddettikleri şeyler, kademeli su zammı gibi vatandaşın zararına olan işler. Şehrin ve vatandaşların yararına olan işlere arkadaşlarımız destek oluyorlar.”  diye konuştu.
 
“İş yapma becerileri yok ama her gün gazetelerde engelleniyoruz diyorlar”
İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nde borçlanma konusuna değinen Özhaseki, “Bir örnek algı işleri daha var, o da “borçlanmamıza izin vermiyorlar” diyorlar. Bizim İstanbul’da 25 yıllık AK Parti döneminde borcumuz 23 milyon iken onların 2.5 yıllık borçlandıkları miktar 19.5 milyar lira. Ankara’da da bu 3 milyar lira. Üstelik henüz bu paralarla da hiçbir iş yapılmış değil. Nasıl izin vermiyor oluyoruz ben hayret ediyorum doğrusu. İş yapma becerileri bu arkadaşlarda yok ama her gün gazetelerde “engelleniyoruz” diyorlar.” dedi.

“CHP her büyük projeye engel olmaya çalışıyor”
CHP’nin, hükümetin yaptığı bütün büyük projelerin önüne geçmeye çalıştığını söyleyen Özhaseki, “Büyük projeler akıllarının ucundan geçmez ama bizim her projemize de bir şey söylediler ve söylemeye devam ediyorlar. GAP Projesi’ne söylediler, Keban Barajı’na, Boğaz Köprüsü’ne laf söylediler. Vatan Caddesi’ne “buraya uçak mı inecek” dediler, Marmaray’a söylediler, kısacası her büyük projeye engel olmaya çalıştılar, çalışıyorlar. Şimdi de Kanal İstanbul’a söylüyorlar. 20 metre derinliğinde bir çukur eşilecek. Bu çukurun yerin 15–20 km civarında oluşacak olan milyarlarca tonluk bir hareketlenmeyi tetikleyeceğini söylüyorlar. Yahu akıl almaz bir şey dedikleri. Rahmetli Turgut Özal’ın söylediğine hak vermek lazım, “bir iş yapacağım zaman sol kafalara bakarım, eğer çok itiraz ediyorlarsa kesin yaparım onu” diyor. Sanki biz de öyle yapmak durumundayız gibi geliyor.” dedi.

“Şehrin hayrına olan her işi yapmayı sürdürüyoruz”
Konuşmasında Kayseri’nin eski halini de anlatan Özhaseki şöyle konuştu:
“İçinde bulunduğumuz şehir binlerce yıldır yaşayan kadim bir şehir. Özellikle 1900’lerden itibaren çok sıkıntılı bir yaşam var. 1994 yılında geldiğimizde de belediyeyi perişan halde aldık. Sebebi CHP’den almamız. O manzaraları unutmamak lazım. Ana cadde şehri ikiye böler. Bir tarafta sol mafya hakim, diğer taraf da sırtını mecburen sağ mafyaya vermiş. Şehrin %60-70’inde kanalizasyon yok. Alt yapı yok. 50’den fazla mahalle gecekondu. Biz de üç arkadaş yola çıktık. Memduh Başkan da il başkanımızdı. El ele verdik ve sonunda bu kötülüklerden eser kalmadı. Şehrin alt yapısını yaptık, üst yapıda da büyüm projelere imza attık. Barajlar yaptık, statlar yaptık. Erciyes’i farkettik ve böylesine büyük bir turizm merkezi haline getirdik. Şimdi Kayseri bölgenin sağlık, ticaret ve sanayi merkezi. Allah’a hamdolsun. Büyükşehir Belediyemiz kültür, turizm, eğitim, spor her alanda da vatandaşa hizmet etmeye devam ediyor. İlçe Belediyelerimiz ile beraber tüm Belediyelerimiz de üstlerine düşeni yapmaya devam ediyorlar. Şehrin hayrına olan her işi yapmayı sürdürüyoruz. Allah utandırmasın.”

İHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum