• Reklam

81 ilde deprem nedeniyle eğitime 1 hafta ara verildi

Deprem bölgesinde bulunan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Doğanşehir'de depremden etkilenen bölgelerde inceleme yaparak vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

81 ilde deprem nedeniyle eğitime 1 hafta ara verildi
06 Şubat 2023 - 20:54 - Güncelleme: 06 Şubat 2023 - 21:00
TÜM TÜRKİYE'DE EĞİTİM ÖĞRETİME 13 ŞUBAT'A KADAR ARA VERİLDİ
Deprem bölgesinde bulunan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Doğanşehir'de depremden etkilenen bölgelerde inceleme yaparak vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.    6 Şubat 2023 16:59
Bakan Özer, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bölgedeki pek çok ili etkileyen deprem dolayısıyla tüm Türkiye'de eğitim öğretime 13 Şubat'a kadar ara verildiğini açıkladı.
 
Özer açıklamasında şunları kaydetti: "Şu andaki tüm Türkiye'deki iklim şartlarını göz önüne alarak ve deprem bölgelerindeki çalışmaların çok daha suhuletli olması bağlamında sadece deprem bölgesindeki iller değil çevresindeki illerin de suhuletli bir şekilde süreçleri yönetmesi için bugünden itibaren tüm Türkiye'de tüm okullarımızı 13 Şubat'a kadar bir hafta tatil ediyoruz. Böylece millet olarak devlet olarak hem süreçleri daha rahat bir şekilde yürütme hem de özellikle bu 10 ilde akrabaları olan diğer illerdeki vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırmak anlamında da bu kararı almış bulunuyoruz. Ama bu kararı alırken tüm illerimizdeki özellikle 10 ilimizdeki okullarımızın tamamı vatandaşlarımızın hizmeti için açık tutulacak. Konaklama, yemek ikramıyla ilgili her türlü hizmet okullarımızda, öğretmenevlerimizde vatandaşlarımıza 7/24 kesintisiz bir şekilde intikal ettirilecek."

Bakan Özer'den önce Kayseri Valisi 2 gün ara verildiğini bu açıklama ile duyurmuştu:

Kar yağışının devam ettiği ve yağışların salı günü de devam edeceği değerlendirilmektedir. Ayrıca merkez üssü Kahramanmaraş olan ve bugün sabah erken saatlerde ve gün içinde yaşanan deprem ve artçıları vatandaşın evleri boşaltmasına ve toplanma alanlarına yöneltmiştir. Vatandaşlarda ve çalışanlarda artçı sarsıntıların devam etmesiyle oluşan panik ve tedirginlik ayrıca işyeri ile ikamet arasındaki iletişim zorluğu ve aileleri ile birlikte olma isteği gerek sosyal medya, gerek, telefon ve gerekse de yüz yüze olarak tarafımıza iletilmektedir.
    
Bu sebeple il genelindeki, resmî özel kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, yaygın eğitim kurumları, olgunlaşma enstitüsü, özel öğretim kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde valiliğimiz kararıyla 07-08 Şubat 2023 tarihlerinde iki (2) gün süreyle eğitime ara verilmiştir.
    
Okullarda eğitime ara verilen günlerde; 10 yaş altı çocuğu olan kadın personel ile malûl, engelli, ağır kronik rahatsız ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerinin devamını sağlayacak şekilde esnek çalışma sistemine geçilerek gerekli tedbirlerin alınması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması sağlanarak gerekli planlama kaymakamlar ve birim amirleri tarafından yapılacaktır.

Ancak Bakan Özer'in açıklaması sonrasında Kayseri'de de eğitime 1 hafta süreyle ara verildiği açıklandı 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum